0:05
Főoldal | Rénhírek

A(z) „Gasztronómia” témával rendelkező bejegyzések

Találatok száma: 42 | Megjelenített tételek:

Nem jövök vissza együtt lélegezni
a Féreghízlaló nyomában!

Rénhírek | 2015.03.17.
Ha március, akkor Észt hét! 8. alkalommal rendezi meg az Észt Intézet a Szimplafilmmel közösen Magyarország egyetlen észt összművészeti fesztiválját, melynek programjában filmvetítések, koncert, kiállítások, irodalom és gasztronómia várja Európa egyi...

Hogy kerül vagina a sörösüvegre?

Rénhírek | 2014.10.06.
Nem elég tisztességes pörkölt malátamagnak lenni, annak is kell látszani.

Kutatók éjszakája 2013
az ELTE BTK Finnugor Tanszékén

Rénhírek | 2013.09.27.
Szuvenír- és könyvvásár, teaház, finnugor konyha, játék és történelmi kavalkád várja az érdeklődőket a Trefort-kertben.

Bioételeket az óvodákba!

Rénhírek | 2013.04.09.
2015-re Helsinki óvodáiban az ételek fele ökogazdálkodásból fog származni.

Hámozott piros tojás

Rénhírek | 2013.03.31.
Miért nem lehet a piros tojást megenni? Hát azért, mert ha meghámozzuk, már nem piros. Az észtek azonban megoldották ezt a problémát is.

Rokon Népek Napja 2012

Fejes László | 2012.10.24.
Idén ismét megszervezi a Reguly Társaság a Rokon Népek Napját. Utánajártunk, milyen élményben lehet részünk.

Finom falatok, gyomorforgató mítoszok

Fejes László | 2012.09.22.
Komoly dilemma elé állítja a Kutatók Éjszakáján a látogatókat az ELTE BTK Finnugor Tanszéke: vajon a finnugor konyha remekeit a gyomorforgató mítoszokkal való megismerkedés előtt vagy után biztonságosabb-e megkóstolni? Szerencsére egyéb kulturális cs...

Kutatók éjszakája az ELTE Finnugor Tanszékén

Fejes László | 2011.09.23.
Az idei Kutatók éjszakáján is változatos programokkal várják az érdeklődőket.

Itt az első udmurt gasztroblog!

Fejes László | 2011.08.23.
Úgy látszik, egyre szaporodnak a kis finnugor nyelveken írt honlapok: nem csupán számukban, műfajilag is bővülnek.

Jundai házisör

Oli | 2011.08.13.
Valószínűleg a sör volt az udmurtok és a beszermánok legrégebbi alkoholos itala. Az ünnepek középpontjában régebben a sör állt. A jundai beszermánoknál a 20. század második feléig is szokásban volt a házi sörfőzés. Rituális szerepe már elveszett, de ...

Most egyen tabanyt és palacsintát!

Fejes László | 2011.03.02.
A héten sok vajat kell fogyasztani, lehetőleg tabanyra vagy palacsintára kenve.

Néhány kihagyhatatlan finnugor étel

Fejes László | 2010.01.02.
néhány olyan finnugor ételt nevezünk meg, melyet kihagyhatatlannak tartunk.

Zsurlót az asztalra!

Asztalos Erika | 2009.11.11.
Az enyhén brokkolira emlékeztető ízű mezei zsurló (Equisetum arvense, oroszul hvos vagy pisztyik) a komi-permják konyha egyik kedvenc alapanyaga.

Kalakukko Sirkka módra, avagy Picasso kalandjai a finn dizőzzel

Zegernyei | 2009.07.31.
Kopog, majd mintha azt mondaná valaki: Tessék!, vagy: Lépjen be!, a makkara ’kolbász’ finn szót halljuk.

Udmurt palacsinta (milüm)

Asztalos Erika | 2009.05.15.
Az udmurtoknak van azonban egy harmadikféle palacsintaszerű specialitásuk is, a milüm.
Váltás normál nézetre...