0:05
Főoldal | Rénhírek

A(z) „Gasztronómia” témával rendelkező bejegyzések

Találatok száma: 42 | Megjelenített tételek:

Finnugor nyalánkságok 2. – A mämmi

Janurik Bogi | 2009.04.15.
A mämmit kemencében sütik meg (körülbelül 3 óráig) és néhány napos hűtés (ma már fagyasztás) után tálalják.

Kulináris utazások Udmurtiában

Asztalos Erika | 2009.04.03.
Alekszej megérkezik a hófödte Sztaraja Igra település egyik portájára, az udmurt asszonyok fogadják, majd együtt hoznak vizet teafőzéshez a falu forrásáról.

Finnugor nyalánkságok 1. – A kama

Janurik Bogi | 2009.04.02.
Érdemes megkóstolni az észt konyha egyik specialitását, a kefírbe vagy aludttejbe kevert kamalisztet.

Észt receptek angolul

Fejes László | 2009.03.26.
Pille (ez egy észt keresztnév, nem a magyar pillangó) gasztronómiai blogján főként észt recepteket mutat be.

Peter Simon Pallas a mordvinokról

Zegernyei | 2009.01.30.
Pallas művében naplószerűen, napi pontossággal írja le útját Dél-Oroszországon keresztül.

Küsztübej

Asztalos Erika | 2008.12.26.
Palacsintára emlékeztető, ám annál jóval keményebb tésztából készülő, hagyományosan köleskásával vagy burgonyapürével töltött étel.

Finnomságok karácsonyra

Janurik Bogi | 2008.12.24.
A finnek többsége a karácsonyi asztalra varázsolja mindazokat a finomságokat, amelyek a hagyományos karácsonyi menü részét képezik.

Perepecs

Asztalos Erika | 2008.11.28.
A perepecs feltehetőleg nem udmurt eredetű étel: a Volga és a Káma folyók vidékén élő többi nép is készít hasonló tésztafélét.

Pelmenyi, pelnyany

Asztalos Erika | 2008.09.12.
A szerte Oroszországban oly népszerű pelmenyi nem orosz, hanem finnugor, pontosabban komi eredetű étel.

Tabany

Asztalos Erika | 2008.08.01.
A tabany elnevezés az udmurt taba 'serpenyő' és nyany 'kenyér' szavak összevonódásával keletkezett.

Sörleves tejjel (Õllesupp piimaga)

Fejes László | 2008.07.29.
A Rénhírek első receptje egy észt étel volt, melyet még az észtek sem ismernek. A magyarok utálni szokták – ha éppen nem rajonganak érte.

Hanti rénlakoma

Asztalos Erika | 2008.07.18.
A vérből tunkolni is bőven lehetett a kenyérdarabkákkal, mivel a szarvast a férfiak befelé véreztették el, s így a vér összegyűlt a bordák között.
Váltás normál nézetre...