0:05
Főoldal | Rénhírek

Bibliát a bibliaboltból!

A magyar nyelvű protestáns bibliakiadások mellett több mint hetvenféle idegennyelvű Biblia is megvásárolható.

MTI | 2013. május 26.

Megnyílik az ország első bibliás könyvesboltja a kilencedik kerületi Ráday utcában. A protestáns bibliakiadásoknak otthont adó református könyvesboltot a Dunamelléki Református Egyházkerület alapította – közölte az egyházkerület pénteken az MTI-vel. Mint írták, a könyvesbolt nyitása a Református Zenei Fesztiválhoz kapcsolódik. A nyitó ünnepségen a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, Bogárdi Szabó István mond köszöntőt pénteken. Az üzlet a fesztivál ideje alatt, péntektől vasárnapig nyitva tart, június végéig pedig húsz százalék kedvezményt adnak minden vásárlónak.

A Biblia Múzeum írásmódja a magyar helyesírás érvényes szabályai szerint: Bibliamúzeum. (A szerk.)

A zenei fesztiválon nem csak a Bibliás Könyvesbolt tart nyitva; a Biblia Múzeum két időszaki kiállítással is várja a látogatókat a Ráday u. 28. szám alatt. Beszédes leveleim, leveles beszélgetéseim címmel Vadászné Ablonczy Emőke iparművészeti kiállítása, illetve a Magyar Bibliatársulat nemzetközi bibliafordításokból álló kiállítása kap helyet a múzeumban – olvasható a közleményben.

A könyvesbolt profiljának központi eleme a Szentírás, ezért kapta a Bibliás Könyvesbolt nevet. A magyar nyelvű protestáns bibliakiadások mellett kézműves bőrkötésű bibliák és énekeskönyvek, továbbá több mint hetvenféle idegennyelvű Biblia is megvásárolható. A bolt stratégiai és szakmai partnere a Magyar Bibliatársulat Alapítvány, amely segíti az eligazodást a könyvpiacon fellelhető bibliafordítások között – tették hozzá. Megjegyezték: a könyvkínálatot úgy válogatják össze, hogy helyet kapjanak a kereszténységet témaként tárgyaló kortárs és klasszikus irodalmi művek, útikönyvek, fotóalbumok, valamint protestáns teológia, keresztyén pszichológia, életvezetés és gyermekkönyvek is. A Bibliás Könyvesboltot a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday utcai székházban alakították ki, és szerves részét képezi az ország egyetlen Biblia Múzeumának, valamint a Ráday műemlékkönyvtárnak.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!