0:05
Főoldal | Rénhírek

Színes bibliák

A tavaly megjelent revideált Károli-biblia váratlan sikert lett a könyvpiacon, a kiadó emellett letölthetővé tette androidos és iPhone-os változatát is.

MTI | 2013. május 20.

Pünkösdre új formában is megjelenik a „modernizált” Károli-biblia a Veritas Kiadó gondozásában. A Protestáns Média Alapítvány megbízásából neves teológusokból, nyelvészekből és irodalmi szaktekintélyekből álló csoport vállalkozott arra, hogy a Károli-szöveget az adott kor igényeinek megfelelően felülvizsgálja. A mintegy 10 éven át tartó tudományos munka eredményeként tavaly megjelentetett kötet a Szentírás legnépszerűbb fordításának modernizált változata.

A kutatók alapvető célja az volt, hogy a magyar nyelv fennmaradásában és alakulásában egyedülálló szerepet betöltő, első teljes, magyar nyelvű Biblia érthetőbb olvasatban még közelebb kerülhessen a mai generációhoz úgy, hogy a lelkisége megmaradjon és megtarthassa nemzeti kulturális örökség jellegét – közölte a kiadó az MTI-vel.

Károli mobilra...
Károli mobilra...
(Forrás: Marten Gimp)

A tavaly megjelent revideált Károli-biblia váratlan sikert lett a könyvpiacon, az első szériás nyomása mind elfogyott, a kiadó emellett letölthetővé tette androidos és iPhone-os változatát is. A kiadó az ősztől induló iskolai hitoktatásban jelentkező megnövekedett igényekre való tekintettel a folyamatos utánpótlás biztosítására is készül. A „modernizált” Károli különböző méretekben, valamint a meglévő színváltozatokon túl rózsaszín, lila, türkiz és ciklámen színű kötésben is kapható lesz a könyvesboltok mellett a Tesco áruházlánc egyes üzleteiben.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!