0:05
Főoldal | Rénhírek

Az iPhone blokkolja a Google Voice-ot

Az Apple váratlan bejelentést tett: blokkolni fogja a Google számegyesítő szuperszolgáltatását, a Google Voice-ot.

nyest.hu | 2009. július 29.

A kommentárok szerint a Apple mobilszolgáltató partnere, az AT&T érdekeit szem előtt tartva hozta meg azt a döntést, hogy blokkolja a Google Voice szolgáltatást iPhone készülékein. A legtöbb elemző azt is kiemeli, hogy a döntéssel az Apple csak azt bizonyítja, hogy az iPhone alkalmazások felett gyakorolt szigorú kontrollja sérti a felhasználók érdekeit.

A nemrég elstartolt Google Voice szolgáltatás a telefonkezelési rendszerek új generációját képviseli: a számegyesítési szolgáltatás mellett (amely lehetővé teszi, hogy egy Google számot használva minden létező telefonszámról elérhető legyen a felhasználó) SMS-szolgáltatást, hangpostát kínál, sőt, egy speech-to-text szolgáltatás révén a hangüzenetek szöveges változatát is lekérhetjük – mindezt teljesen ingyen. Valószínűleg ez szúrta a szemét az Apple egyes számú mobilszolgáltató-partnerének is: ugyanezekért a szolgáltatásokért ő ugyanis pénzt számol fel.

A Google Voice mobil alkalmazásként is elérhető Android és BlackBerry készülékeken. A Google Voice webes szolgáltatása egyelőre csak meghívásos alapon működik, de ha érdekli önt, innen kérhet meghívót.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...