0:05
Főoldal | Rénhírek

Elindult a Google Voice

Elindult a keresőóriás rég várt telefonszám-egyesítő szolgáltatása. Ha van Google Voice-számunk, minden más hívószámunkat kezelhetjük vele.

nyest.hu | 2009. június 26.

Képzeljen el egy számot, amit tárcsázva minden egyes elérhető telefonszámához tartozó telefon csörögni fog. Ha kevésbé fontos fél telefonál, egyszerűen átirányíthatja egy webes hangpostafiókra, amit telefonjáról, de akár az internetről is meghallgathat. Ha számot cserél, elköltözik, kivándorol, akkor is elérhetik ezen a számon. Azaz az univerzális hívószám segítségével mindig, mindenki elérheti.

A Google előzőleg GrandCentral néven ismert szolgáltatását most nyilvánosan teszteli, azaz bárki kipróbálhatja, aki kért meghívót a rendszer tesztüzemének márciusi kezdete óta.

A rendszer más elegáns tulajdonságokkal is bír: lehet leiratot kérni a hangposta tartalmáról, kereshetővé teszi a szöveges üzeneteket, sőt, akár webes hívásokat is indíthat majd.

A Google Voice valószínűleg nagy kihívás lesz a népszerű üzenetküldő-hangátviteli, VoIP- és P2P-szolgáltatásoknak, így akár a Skype-nak is, de valószínű, hogy a hagyományos telefonszolgáltatóknak is lesz félnivalójuk.

A rendszer működéséről szól az alábbi videó:

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...