0:05
Főoldal | Rénhírek

Ujjbarát iGoogle Androidra és iPhone-ra

A Google ismét átalakította az iGoogle kezdőlapját. Most az iPhone és Android készülékek kedvéért.

nyest.hu | 2009. június 16.

Az alkalmazás segítségével láthatóvá válnak az iGoogle kezdőlap alkalmazásai, amiket – a webes verzióhoz hasonlóan – fülek és csinos grafikus megoldások segítségével közvetlenül manipulálhat a felhasználó. Az előző verzióban az elemek hosszú, függőleges sorba rendeződtek, és ahhoz, hogy hozzáférjünk az egyes widgetekhez, hosszasan kellett le- vagy felgörgetni.

A cnet.news híre szerint kellemes újítás, hogy az egyes modulokat az iGoogle indításakor automatikusan megnyittathatjuk, így felhasználói beavatkozás nélkül folynak be az információk (időjárás, hírek, tőzsdei információk, miegymás). Mindemellett az egyes modulokat előre- és hátrasorolhatjuk, ami kimondottan a mobil lap számára kialakított kényelmi szolgáltatás, és nem befolyásolja a weben kialakított sorrendet.

A cnet tesztelői megállapítják, hogy az új alkalmazás jobban kezeli az Ajaxot, ami alatt azt értik, hogy adott widgetek az oldaltól függetlenül frissülhetnek, azaz nem kell az egész lapot újratölteni. Ugyanakkor továbbra is gondok vannak az Adobe Flash-kompatibilitással – azok a modulok, amelyeket Flashben írtak, nem fognak működni, hacsak a böngésző maga nem támogatja a formátumot, ami Android és iPhone esetében azt jelenti, hogy elfelejthetjük ezeket alkalmazásokat. Ez azért elég szomorú, tekintettel a rengeteg kitűnő Flashes alkalmazásra, ami igen jól mutathatna egy iPhone vagy egy Android képernyőjén.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...