0:05
Főoldal | Rénhírek

Hogy kerül a Biblia a fegyverre?

Egy amerikai fegyvergyártó cég úgy vélte: az igehirdetésre kiváló módszer a Közel-Keleten harcoló katonák fegyvereire bibliai hivatkozásokat vésni.

nyest.hu | 2010. január 20.

Képzeljünk el egy amerikai katonát, aki halált megvető bátorsággal harcol Irakban vagy éppen Afganisztánban, nem is sejtve, hogy miféle titkos üzeneteket vitt magával a hazájából a Közel-Keletre – méghozzá a fegyverére vésve. Ugyanis, számol be a good.is blog, bibliai hivatkozásokat találtak a brit és amerikai katonák fegyverein.

A néhány számból és betűből álló hivatkozások például a Korinthusiaknak írt levelekre vagy János próféta szavaira vonatkoznak. A magyarázat egyszerű: az amerikai székhelyű fegyvergyártó cég vezetője mélyen vallásos, és ezt a termékein is igyekszik nyilvánvalóvá tenni. A gond csak az, hogy ez kevéssé támasztja alá a vallási semlegességet a közel-keleti harcokban.

Nem ez az egyetlen példa az elrejtett Biblia-idézetekre, olvasható a blogon. Egy amerikai gyorséttermi lánc szintén alkalmazza az írás szavainak terjesztését – papírpoharakon és csomagolópapíron. Hogy mindez mennyire felel meg a keresztény erkölcsnek, jó kérdés. Bár – véli a blogger – ez a megoldás legalább gyengédebb módja az igehirdetésnek, mint az „áldott” fegyvereké.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...