0:05
Főoldal | Rénhírek
Exploring English

Fedezze fel az angolt – ingyen!

Nincs több kifogás: egy fillért sem kell költenie, ha fejleszteni kívánja angoltudását.

nyest.hu | 2015. január 12.

Exploring English: Language and Culture (Az angol felfedezése: nyelv és kultúra) címmel ingyenes online kurzust hirdet a British Council. A nyelvtanfolyam haladóknak szól, tehát olyanoknak, akik képesek megérteni egyszerűbb angol szövegeket. A tanfolyamnak nincs határozott tanmenete, tehát a célja nem az, hogy egy bizonyos nyelvtani anyagot vagy szókincset elsajátíttasson, hanem az, hogy fejlessze a gyakorlati szövegértési, írás- és szóbeli készségeket.

British... British... British...
British... British... British...
(Forrás: Wikimedia Commons / Garry Knight / CC BY-SA 2.0)

A tanfolyam ideje alatt minden héten egy új videót fognak bemutatni olyan témákról, mint az angol mint világnyelv, a környezet, a vállalkozás, a vidéki élet, a zene vagy az irodalom. A videókat Nagy-Britanniában forgatják, és anyanyelvi beszélők szövegein keresztül fejleszthetjük a hallottszöveg-értésünket. A videókat egy szakértő kommentálja: felhívja a figyelmet egyes kifejezésekre. Az anyag feldolgozását rejtvények és a témához kapcsolódó feladatok egészítik ki. A résztvevőket arra kérik, hogy minden héten írásban foglalják össze az anyaggal kapcsolatos véleményüket és érzéseiket, hasonlítsák össze saját kultúrájukat a brittel.

A tanfolyam február 2-án kezdődik, hat hétig tart és teljesen ingyenes. Fizetni csak akkor kell egy kisebb összeget, ha igazolást is szeretnénk kapni a tanfolyam elvégzéséről. Természetesen jelentkezni is online lehet. Ha pedig jelentkeztünk, érdemes körülnézni a többi tanfolyam között – nem csupán a nyelvtanfolyamok nyújtanak kiváló lehetőséget a nyelvtanulásra.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
9 éve 2015. február 7. 17:25
1 ganajtúrós bukta

Megyek és kipróbálom! Nagyon szépen köszönöm a cikket, hogy felhívta rá a figyelmemet! :)