0:05
Főoldal | Rénhírek
123

A trükkös munkatárs
és a tündék szexuális élete

Kitalált nyelven írt emléklapot készít készíthetnek azok, akik ellátogatnak a Tolkien-napra az Urániába.

MTI | 2015. január 2.

Filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, vásárral, színpadi előadásokkal, valamint családi és gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket a Magyar Tolkien Társaság január 3-án, szombaton az érdeklődőket az Uránia Nemzeti Színházba.

A Tolkien-napot a neves angol író, J.R.R. Tolkien születésének 123. évfordulója és A hobbit – Az öt sereg csatája című mozifilm megjelenése alkalmából rendezik meg. A Tolkien-nap díszvendége lesz mások mellett a Gyűrűk Ura és A hobbit-filmek digitális trükkjeiért felelős új-zélandi Weta Digital magyar munkatársa, Haraszti Marcell lesz.

Az ismeretterjesztő előadásokon szó lesz a sárkányokról, a tündék szexuális életéről, valamint balrogokról és egyéb tolkieni rejtélyekről is. A kisebbeket társasjátékozás, akadályverseny, kézműves foglalkozások és mesemondás várja. Emellett lehetőség lesz jelmezes fotózásra, tünde hajfonásra és a Tolkien által kitalált nyelven írt emléklap készítésére is.

A rendezvényen a közönség egyszeri alkalommal megtekintheti a Hobbit-trilógia második részének, A Hobbit – Smaug pusztasága című filmnek a bővített változatát. Az eseményt fáklyás felvonulás zárja.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!