0:05
Főoldal | Rénhírek

Tolkien-nap a könytárban

Sárkányos Mesenap és Tolkien-vetélkedő várja a gyerekeket szombaton a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában.

MTI | 2012. április 27.

 A Sárkányos Mesenapon az érdeklődők a reneszánsz világával, viselkedéskultúrájával és a lovagi kiképzéssel ismerkedhetnek meg, ezen kívül betekintést nyerhetnek a középkori udvari ceremóniákba. A gyerekek jelmezbe öltözhetnek, táncot tanulhatnak, elsajátíthatják a kardvívást vagy az apródok és udvarhölgyek tudományát. A program fénypontjaként a király udvarában fogadja a résztvevőket és lovaggá üti őket. A középkori ceremónia után Gryllus Vilmos koncertje vezeti vissza a gyerekeket a jelenbe, „a hétköznapok mesevilágába” – közölte az intézmény az MTI-vel.

A felső tagozatosok és a középiskolások ezen a napon Tolkien fantáziavilágához kapcsolódhatnak a Magyar Tolkien Társaság és a könyvtár közös akadályversenyén. Az olvasást népszerűsítő, ismeretterjesztő és az alkotóművészeteket népszerűsítő Tolkien Levelező Verseny csapatai több előforduló után élő döntőben mérik össze tudásukat és ügyességüket a könyvtár Wenckheim-palotájának patinás termeiben. Idén az előfordulóban körülbelül 180 diák vett részt az ország minden tájáról, közülük 30 csapat kapott meghívást a döntőre.

A hagyományos akadályverseny állomásai mellett hozott feladatokról is számot kell adni a versenyzőknek, többek között saját készítésű jelmezekben járják végig az állomásokat. Az akadályok végigpróbálása mellett a résztvevők rövid jeleneteket és színdarabokat is előadnak.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!