0:05
Főoldal | Rénhírek

Családi délelőtt a Centrálban

November 9-én délelőtt a kisgyermekes családokat várják a budapesti Centrál kávéházba. Lesz meseolvasás, diafilmvetítés, zene, hangszerbemutató és beszélgetés.

nyest.hu | 2014. november 7.

A nagy múltú Centrál Kávéház történelmi falai közé idén ősszel visszaköltözött az irodalom, a művészetAz őszi évadban izgalmas programokkal várják a kisgyermekes családokat. Minden hónap első vasárnapján délelőttönként közös meseolvasással és diavetítéssel, valamint a matinéhoz illő interaktív foglalkozással (minikoncerttel, játszóházzal vagy kézműveskedéssel) szórakoztatják a vendégeket.

November 9-én (vasárnap) 11 órától közös mesélés, diafilmvetítés, minikoncert és hangszerbemutató várja a gyerekeket és a szülőket Tarján Veronikával és Mogyoró Kornéllal, a Kuruttyoló békakirály a mesés Keleten című kötet szerzőivel, valamint Vigyázó Zsófiával, a kötet illusztrátorával.

A Kuruttyoló békakirály-sorozat harmadik kötetében egy indiai és egy cigány mese található. Kamalilla meséje Kuruttyoló békakirály mesés keleti udvarába repíti az olvasót, hogy a folyton csúfolt, legkisebb békagyereknek szurkolhasson. A cigány mesében Sári és báránykája az ördöggel küzd, de szerencsére három varázshajszál is segíti őt. És persze mindkét történetet autentikus indiai és cigány dallamok fűszereznek.

A Kuruttyoló békakirály-sorozatban mindig az adott tájegységre, népre jellemző meseelemekből építkező történeteket olvashatunk, melyeket játékos feladatok és emblematikus állatok tesznek még egyedibbé és szerethetőbbé. A meséket Tarján Veronika írta, a meselemez zenéjét Mogyoró Kornél szerezte. A különleges hangjáték a szerzők előadásában hallható.

A programot 3 éves kortól ajánlják a szervezők, a részvétel ingyenes.

Bővebb információ található a Centrál Kávéház Facebook-oldalán, illetve az esemény Facebook-oldalán.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!