0:05
Főoldal | Rénhírek

„Az úgy volt...” – eredményhirdetés

Díjátadó ünnepség keretében hirdette ki pénteken „Az úgy volt...” címmel meghirdetett Janikovszky Éva meseíró pályázat nyerteseit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK).

MTI | 2013. június 4.

A tizedik alkalommal kiírt versenyre március 25. és április 25. között jelentkezhettek a 6-16 évesek határon innen és túlról, tematikai megkötés nélkül. A zsűri mindkét korcsoportban egy első, két második és három harmadik helyezést hirdetett és számos különdíjat osztott ki – tájékoztatták az eredményekről a szervezők az MTI-t.

A 6-10 éves korcsoport első díját a 8 éves Kiss Sarlott Melanie Végre lány! című meséje nyerte, második lett a 10 éves Fekete Szonja és Sessler Dóra A barackpüré című munkája, valamint a 7 éves Rozgonyi Levente A kocsikutya című írása. Harmadik helyen végzett Czenner Gergely Az iskolai bosszancsok című munkájával, Köves Auróra a Bonbon sztorival és Ruff István A titokzatos pásztri hazatalál című meséjével. Mindhárman 10 évesek.

A 11-16 évesek között első helyezett lett Harsányi Tamás Klau története című írásával, a két második helyezett pedig Kis-Lőrincz Katalin Egy döntés, valamint Koós István Találkozásaim, avagy mesék a XXI. századból című meséje lett. A harmadik helyen Ekler-Szabó Botond Alexander A Fekete madár árnyékában – Török gyerek magyar gyerek című műve, Fülöp Anna A kék nárcisz és Iványi Balázs A ravasz felbukkan Tuamotu-n című meséje osztozott.

A pályázatot először 2004-ben, a FSZEK fennállásának 100. évfordulóján hirdették meg. A verseny célja, hogy a mai iskolás nemzedék önálló alkotótevékenységét ösztönözze, írás- és kifejezőkészségét fejlessze, irodalom iránti szeretetét fokozza. A pályázat egyben tisztelgés egy olyan írónő munkássága előtt, aki számos művét kimondottan gyerekeknek, fiataloknak írta, és akinek művei egyformán népszerűek, olvasottak az idősebb és a fiatalabb korosztály körében is.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!