0:05
Főoldal | Rénhírek

Mesés siker: új magyar rajzfilmsorozat

Húsz év után ismét sikeres magyar mesehősök kerülnek a filmvászonra és a tévéképernyőre: Bogyó és Babóca kalandjaiból készül rajzfilmsorozat.

nyest.hu | 2010. április 29.

Emlékeznek még Süsüre? A Nagy Ho-ho-ho horgászra? Vagy Pompomra, ahhogy vár az iskola előtt? A legendás mesehősök, akik történetein generációk nődögéltek, a mesekönyvek lapjairól vándoroltak át a képernyőre. Ilyesmire azonban – írja a www.kultura.hu portál – az elmúlt két évtizedben nem volt példa.

Most azonban ismét egy sikeres, sokak által megszeretett figura-páros kerül be a gyermekrajzfilmek világába: Bogyó és Babóca. Szülőanyjuk, Bartos Erika író (és rajzoló) már több könyvön keresztül kanyarítgatta a csigafiú és a katicabogár leányzó kalandjait – most pedig egészen a vászonig vezet hőseinek útja: a KEDD animációs stúdió ugyanis 26 részes mesesorozatot készít róluk, velük – olvasható a portálon.

Illusztris névsor segíti a közkedvelt mesehősök sikerét a rajzfilmes kalandok során is. Az alkotók között megtalálhatjuk öbbek között Pogány Juditot mesélőként, vagy az Oscar díjra jelölt Maestro rendezőjét, M. Tóth Gézát.

A kíváncsi közönség az első vetítést a VI. Gyermekirodalmi Fesztiválon nézheti majd végig. A televízió képernyőjén pedig szeptembertől lesz látható a sorozat. De Bogyó és Babóca rajongói addig sem maradnak történetek híján: hiszen a könyvespolcon is ott várják a kicsiket és nagyokat a csigalegény és katicalány meséi.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!