0:05
Főoldal | Rénhírek

Mesét írnak a meseírók unokái

Gyerekeknek szánt két fantasy könyvön dolgozik együtt JRR Tolkien (1892–1973) legidősebb fiúunokája és Charles Dickens (1812–1870) ükunokája.

MTI | 2012. április 19.

A költő Michael Tolkien, A hobbit című világhírű regény szerzőjének unokája, két regényt fog írni azon történetek alapján, amelyeket még gyermekként hallott a nagyapjától. Gerald Dickens, a viktoriánus kor egyik legnagyobb írójaként számon tartott Charles Dickens ükunokája pedig a regények hangoskönyv változatainak lesz a narrátora – olvasható a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató honlapján.

Mindkét verzió még az év vége előtt a boltok polcaira kerül. A Thames River Press nevű kiadó szerint a Wish (Kívánság) címen megjelenő első könyvet Florence Bone 1923-as műve, a The Rose-Coloured Wish című írás inspirálta. A történet két gyermekről szól, akik meg akarják menteni alpesi völgyüket, és közben számos kalandba keverednek. Michael Tolkien ez előtt a mára elfeledett mese előtt szeretne tisztelegni, és „új köntösbe csomagolva visszaidézni annak eredeti szellemiségét”.

„Ez egy időtlen mese, amelyet hála Michael Tolkiennek, most ismét évtizedeken keresztül élvezhetnek majd a gyerekek” – idézte Gerald Dickenst a BBC.

A Rainbow (Szivárvány) című második könyv Bone 1910-ben megjelent, The Other Side of the Rainbow című regénye alapján készül.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!