0:05
Főoldal | Rénhírek

Tarol a vers, de még nincs vége a versenynek

Az elmúlt évtized legjobb gyerekkönyveire szavazhatott – és még mindig szavazhat a lelkes olvasó, ahogy mondani szokás, 7-től 77 éves korig.

nyest.hu | 2010. május 6.

A gyermekversek rávertek a prózára az évtized gyerekkönyveinek versenyében, olvashatjuk a www.kultura.hu portálon. Bár annak idején inkább figyelemfelkeltésnek szánták a szervezők a könyvek versenyeztetését, egészen komoly akcióvá és megmérettetéssé nőtte ki magát a Tíz év ötven gyermekkönyve elnevezésű kezdeményezés.

A Gyermekkönyvszerzők és Illusztrátorok Egyesülete, az egyszervolt.hu weboldal és a Csodaceruza folyóirat szervezte meg az akciót, de további húsz ajánló szervezet is részt vett benne. Találunk köztük különféle szakmai intézményeket, szerkesztőségeket – ők állították össze azt a 210 könyvből álló listát, amelyről azután kedve szerint válogathatott a közönség és a szakma is. A közönségszavazáson kívül ugyanis szakmai szavazást is tartottak. Ez utóbbi alapján a Friss tinta! című gyermekvers antológia, előbbi eredménye szerint pedig Bartos Erika írónő Anna, Peti és Gergő című mesesorozata bizonyult a legjobbnak.

Egyrészt a nem várt siker és érdeklődés miatt, másrészt a figyelemfelkeltés céljával továbbra is folytatódik a program. A szavazás során, vélik a szervezők, olyan könyvekre is ráirányulhat a figyelem, amelyeket esetleg nem fedezne fel egyébként a kicsikből és nagyokból álló olvasóközönség.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!