0:05
Főoldal | Rénhírek

Ajándékozzon könyvet a rászoruló gyerekeknek!

Gyűjtőpontokon várták és várják Budapest több pontján az ifjúsági és gyerekkönyveket az Olvassunk együtt! program szervezői.

nyest.hu | 2010. április 15.

A budapesti Gödörben nemcsak kávézni, fröccsözni vagy épp dzsesszt hallgatni mehetünk. Időről időre olyan kulturális, irodalmi vagy nyelvi programok is várnak bennünket, mint amilyen például a 20 év New Wave – vagy hamarosan az OSI könyvgyűjtő akció.

Ha van otthon olyan könyvünk, amelyet jónak tartunk, de már sokszor olvastuk, netán szívesen ajándékoznánk a rászorulóknak, de nem igazán tudjuk, hogyan, mit és hol, nekünk találták ki ezt a könyvgyűjtést. Az Olvassunk együtt! program, olvasható a Gödör klub weblapján, április 20-án indul majd. Az a célja, hogy olyan iskoláknak, családoknak, gyerekeknek is részük legyen jó könyvekben, az olvasás élvezetében, akik nem feltétlenül engedhetnék ezt meg maguknak.

A Gödör klubon kívül a Trafóban, az A38 hajón és a Millenárison is gyűjtöttek, gyűjtenek könyveket. Még olcsóbban is fogyaszthat a jószívű könyvdonátor. Ennél persze nagyobb eredménye is lehet a kampánynak: ahogy a szervezők fogalmaznak: a cél élénkíteni a társadalmi párbeszédet, és fellépni „a megosztottság ellen és a megbékélés mellett”.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!