0:05
Főoldal | Rénhírek

Szex & drog & erőszak & kirekesztés

Jó lenne, ha a fiatalok megismernék azokat a filmeket és könyveket, amelyek valójában az ő problémáikról szólnak.

MTI | 2012. október 3.

Olyan tabutémákat állítanak reflektorfénybe a Puskin moziban októberben induló, fiataloknak szóló előadás-sorozatban, mint az erőszak, a drog, a szexualitás vagy a kirekesztés; az adott problémák irodalmi és filmes feldolgozásait is beemelik a rendhagyó osztályfőnöki órákba.

A tájékoztatás szerint az októbertől jövő júniusig tartó előadás-sorozat fontos, de gyakran elhallgatott témákat dolgoz fel. Az előadások filmvetítéssel indulnak, majd a tizenévesek szakértő segítségével beszélgethetnek olyan kényes kérdésekről, mint a nem kívánt terhesség, az iskolai erőszak, az alkoholizmus vagy a pedofília.


A Budapest Film és a Móra Kiadó által közösen szervezett előadásokban olyan könyvek részletei is szerephez jutnak, amelyek a kiadó Tabu könyvek sorozatában jelentek meg a közelmúltban. A sorozatban a fiatalok életében előforduló elhallgatott témákról, megrázó történetekről szabadon szóló szépirodalmi műveket gyűjtöttek össze, mint amilyen Stéphane Servan Tűzkeresztség című, asszimilációról szóló műve vagy Charles Benoit Te... voltál című, a fiatalkori céltalanságot, nihilizmust bemutató írása.

A művészi alkotások felhasználásával a szervezők azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok megismerjék azokat a filmeket és könyveket, amelyek valójában az ő problémáikról szólnak, valamint ráébreszteni őket, hogy az irodalom és a művészetek mennyire fontos segítséget jelenthetnek problémáik megértésében és feldolgozásában.

A vetítésekre és az azt követő előadásokra a szervezők iskolai osztályok, csoportok jelentkezését várják létszámkorlátozás nélkül, két héttel az adott előadás előtt. Az érdeklődők további információt a Tabu könyvek weboldalán és a Facebookon találhatnak.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!