0:05
Főoldal | Rénhírek

Harry Potter új arca

Új kiadásban jelentetik meg a népszerű Harry Potter-sorozatot Nagy-Britanniában. A kiadásban új arcot kap a főhős és a szereplők is.

nyest.hu | 2013. december 11.

2015 szeptemberében fog megjelenni a Harry Potter-sorozat teljesen új kiadása Nagy-Britanniában. A leendő kötetekben Harry és a többi jól ismert szereplő új arcot kap. Az illusztrátor, Jim Kay, aki 2012-ben díjat is nyert Patrick Ness A Monster Calls (Szólít a szörny) című regényének illusztrációiért. A napokban nyilvánosságra került, hogy fog kinézni az új Harry...

A Harry Potter-sorozat első kötete, a Harry Potter és a bölcsek köve (Harry Potter and the Philosopher’s Stone) több mint 16 évvel ezelőtt, 1997 nyarán jelent meg Nagy-Britanniában, majd 1999-ben Magyarországon is beindult a Harry Potter-láz. A kötet nagyon hamar hatalmas sikert hozott, a sorozat világszerte nagy népszerűségnek örvendett. Közben egy generáció nőtt fel együtt Harryvel és barátaival (meg ellenségeivel), akiknek sorsát tanévről tanévre követhették végig az olvasók. Időközben folyamatosan készültek el a kötetekből a mozifilmek.

Harry Potter 10 évesen
Harry Potter 10 évesen
(Forrás: The Guardian)

Az új kiadás illusztrációi az alakok filmes megjelenésére is hajaznak, ugyanakkor igyekszenek megjeleníteni a könyvekben feltáruló világot és karaktereket. Az illusztrátor, Jim Kay úgy nyilatkozott, hogy az olvasók egy új generációja számára szeretné újragondolni Harry és a többiek alakját. Az új kiadású sorozat első kötete 2015 szeptemberében lát majd napvilágot.

Forrás

Harry Potter's new image revealed

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!