0:05
Főoldal | Rénhírek

Tanuljon nyelvet a Google-től!

A Duolingo platformját még inkább felhasználóbaráttá, személyesebbé és hatékonyabbá fejlesztik.

MTI | 2015. június 20.

Több millió dollárt fektetett be a Duolingo, ingyenes nyelvoktató alkalmazásba a Google befektetési alapja, a Google Capital – közölte az applikáció fejlesztője az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az összegből a Duolingo platformját még inkább felhasználóbaráttá, személyesebbé és hatékonyabbá fejlesztik, valamint az alkalmazás tovább terjedhet az oktatási intézményekben is.

Az applikációt több mint 100 millió – ezen belül is 620 ezer magyar – felhasználó töltötte le világszerte, az iskolák számára elérhető felületen pedig több mint 100 ezer tanár regisztrált, egyesek a nyelvkönyveket helyettesítették a rendszerrel, mások az alkalmazás teljes tanmenetét használják.

A Duolingo mobil-alapú, egyénhez alkalmazkodó és játékos felülettel rendelkezik, a vállalat mesterséges intelligenciával foglalkozó csapata minden felhasználói kattintást részletesen elemez, az adatokat pedig arra használják fel, hogy kifejezetten egyénre szabott, adaptív nyelvkurzusokat hozzanak létre. A cég korábbi tájékoztatása szerint crowdsourcing modellen keresztül teremti elő a működéséhez szükséges forrásokat. Miután egy felhasználó megtanulta például az ételek megnevezését, lefordíthat egy menüt. Ezeket a fordításokat a cég továbbértékesíti nagy, nemzetközi médiavállalatok számára. A Duolingo első ilyen jellegű ügyfelei között volt a CNN és a BuzzFeed amerikai hírportál. A vállalat megalakulása óta több kockázatitőke-befektetőtől is kapott támogatást, így a Union Square Venture 2011-ben 3,3 millió dollárt, a NEA 2012-ben 15 millió dollárt, Kleiner Perkins Caufield&Byers pedig 2014-ben 20 millió dollárt invesztált a cégbe.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
8 éve 2015. június 21. 22:49
1 Sultanus Constantinus

Nem szorosan ide kapcsolódik, de mint érdekesség, a 'film' jelentésű szó az európai nyelveken (esetleg lehetne róla cikk a nyesten is):

www.elmexicano.hu/2015/06/egy-kis-film-tortenet.html