0:05
Főoldal | Rénhírek

Magyar szoftver szerte a világban

Az Intellisense Zrt. által kifejlesztett természettudományos oktatási szoftver (LabCam by WebCam Laboratory) évi 10 millió dolláros bevételt hoz a cégnek, miután az Intel ezzel a programmal látja el az iskolai oktató Classmate PC családját – mondta Szigetlaki Zsolt, az egyik tulajdonos kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

MTI | 2012. február 14.

A termék fejlesztésébe 200 millió forinttal szállt be a Futureal csoport kockázati tőke cége, a Finext Zrt., amely egyúttal kisebbségi tulajdonossá vált, és 3-5 év után nyereséggel tud kiszállni a befektetésből – erről Halász Iván, a cég vezérigazgatója beszélt a tájékoztatón.

A szoftver lényege, hogy egy 3 ezer forintos webkamerával olyan kísérletek végezhetők el, amelyeket eddig csak jóval drágább eszközökkel lehetett megtenni. Például a fizikai testek mozgása digitalizálható, és a sejtek is láthatók a képernyőn.


Az Intel eddig 6 millió oktató pc-t adott el, az eladások növekednek, így a szoftver hamarosan több 10 millió diákhoz jut el. Az Intel darabonkénti licenc díjat fizet az Intellisensenek. Az egyedileg megvásárolt program ára 40 dollár (10 ezer forint) jelenleg. Az Intellisense tárgyal arról, hogy minden magyar általános- és középiskola hozzájusson a szoftverhez úgy, hogy a másolatot a diákok hazavihessék.

A Finext Zrt. 2,36 milliárd forint tőkét kezel. Egy befektetésbe 150-400 millió forintot fektetnek. A befektetések széles körűek, a technológiai ipartól a médián át az alternatív energiáig és a biotechnológiáig terjed. A szóban forgó befektetés 2010 végén történt.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!