0:05
Főoldal | Rénhírek

Idén is lesz TEDxYouth konferencia Budapesten

Tehetséges, innovatív fiatalok, akiknek van mondanivalójuk a többiek számára: ők adnak elő a TEDxYouth@Budapest konferenciáján november 23-án a MOM Kulturális Központban.

nyest.hu | 2013. november 19.

Idén is megrendezik a TEDxYouth Budapest találkozót 2013. november 23-án a MOM Kulturális Központban. A résztvevők: kiemelkedő fiatal tehetségek és különleges személyiségek, érdekes és sokoldalú, inspiráló gondolatokkal teli fiatalok, akik felfedezni, megérteni, tenni és alkotni szeretnének, hogy ezzel is a pozitív változást mozdítsák elő. Idén a Tehetséghidak Program is együttműködik a TEDxYouth@Budapesttel.

2010-ben rendezték meg az első magyar TEDxYouth@Budapest konferenciát. A népszerű TED konferenciák és videók világszerte egyet jelentenek az újszerű, innovatív gondolkodásmóddal és meghökkentő ötletekkel. A TEDxYouth események színpadán a szó világszerte azoké a fiataloké, akikre érdemes odafigyelni, akik innovatív, friss ötleteikkel és újszerű nézőpontjukkal kitűnnek kortársaik közül, és mondanivalójuk van a világ számára.

Magyarország tehetséges fiataljait köti össze az EU-s támogatással indult Tehetséghidak Program. Az Új Széchenyi Terv részeként, a MATEHETSZ (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) gondozásában megvalósuló Tehetséghidak Program 2013 januárjától 2014 nyaráig kínál vonzó lehetőségeket a tehetséges fiatalok számára, együttműködve a velük foglalkozó pedagógusokkal, pszichológusokkal és a szülőkkel.

A rendezvényen többek között előad majd Nászai Anna, aki Hogyan öljük meg a szupravezetőket? címmel tart majd előadást. Anna a Szegedi Radnóti Miklós Gimnázium biológia szakos végzős tanulója. 2011-ben és 2012-ben sikeresen szerepelt a Fiatalok Európa Erdeiben nemzetközi verseny országos döntőjében, valamint a 11. Európai Uniós Természettudományos Diákolimpián, Luxemburgban. Idén nyáron, egy tudományos diáktáborban a fizika határmezsgyéjére kalandozott, ahol különös kapcsolatba került a szupravezetőkkel. Ez a kapcsolat a szupravezetők számára végzetesnek bizonyult. Hogy pontosan mit is értsünk ez alatt, szombati előadásából kiderül.

Szintén előadást tart majd Farkas Dezső, aki a Rosszkor születtünk? címet adta előadásának. Dezső 2011-ben kimagasló eredménnyel vett részt a 23. Nemzetközi Üzleti és Gazdasági Diákolimpián, Szentpéterváron; a Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kari Napok rendezvénysorozat alapítója, jelenleg pedig a Partnerkövető céginformációs rendszer értékesítési vezetője. Tanulmányai során leginkább az foglalkoztatta, hogy a válság következményeként mennyire kerülnek hátrányba a munkavállalásra készülő végzős hallgatók, ezért 12 nagybank 26 felsővezetőjével mélyinterjút készített a válságról. Előadásában arról fog beszélni, hogy az általuk elkövetett hibák, illetve a megszerzett tapasztalataik, miként szolgálhatnak jó tanácsul a mai huszonéves korosztály számára.

A TEDxYouth@Budapest részletes programja

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!