0:05
Főoldal | Rénhírek
EU

Egy brüsszeli út a nyeremény!

Fiatal fordítóknak szóló pályázatot írt ki az Európai Bizottság fordítási főigazgatósága.

nyest.hu | 2015. március 2.

Az Európai Bizottság fordítási főigazgatósága 2015-ben is megrendezi szokásos éves szakmai fórumát október 29-30-án Brüsszelben. Az összejövetelen olyan témák kerülnek a fókuszba, mint a képességek, az elhelyezkedési lehetőségek, a szakmaiság, a minőség, a fordítási eszközök, az együttműködési lehetőségek. A rendezvény célja az is, hogy láthatóvá tegye fordítói szakmát mások számára, és hogy ezáltal lehetséges együttműködések jöhessenek létre.

A 2015-ös esemény kiemelt témája a fiatalok és a fordítói hivatás kapcsolata. A szakértők olyan kérdéseket fognak megvitatni, mint például:

A rendezvény szervezői poszterek, illetve projektprezentációk bemutatására hirdetnek pályázatot az idei kiemelt témával kapcsolatosan. Ezek lehetnek egyetemi kutatási programok, egyetemi kurzusok kiemelt részletei, cégeknél működő jó gyakorlatok bemutatásai. A poszterek, illetve a bemutatók integráns részét fogják képezni a fórum programjának.

Egy brüsszeli út a nyeremény!
Forrás: Facebook

A pályázatra egy maximum kétoldalas absztrakt benyújtásával lehet jelentkezni, amelyben a pályázó röviden összefoglalja a bemutatni kívánt projektet, illetve megjelöli a bemutató kívánt formáját (poszter, prezentáció stb.). A sikeres pályázók elutazhatnak Brüsszelbe, a fordítói fórumra. Továbbá igazolást kapnak majd arról, hogy részt vettek a brüsszeli szakmai fórumon.

Az absztraktokat 2015. április 7-ig lehet eljuttatni a kiíró szervezethez. Ezek értékelése pedig május 4-ig fog megtörténni. A nyertes pályázóknak az úti- és a szállásköltségeit is térítik a szervezők. Bővebb információ az esemény Facebook-lapján található.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!