0:05
Főoldal | Rénhírek

Berlusconi ismét a „napbarnított” Obamáról beszélt

Silvio Berlusconi olasz kormányfő vasárnap megint „napbarnítottnak” titulálta Barack Obama amerikai elnököt és feleségét, Michelle-t a pártja milánói ünnepségén mondott beszédében, újra elővéve korábban már visszatetszést keltő viccelődését.

MTI | 2009. szeptember 28.

Pittsburghből hazatérve „hozom önöknek egy napbarnított úr üdvözletét, hogy is hívják, hogy is hívják... Barack Obama” – mondta Berlusconi a hallgatóságnak: kormánya minisztereinek és pártja, a Szabadság Népe híveinek. „Nem fogják elhinni – folytatta –, de kettesben járnak a strandra, mert a felesége is le van sülve!”. Berlusconi ezzel egy korábbi, nagy port kavart kijelentését melegítette fel.

A közönség jól szórakozott, tapssal fogadta a kormányfő élceit, aki ezután belefogott a G20-as csúcsnak és a kormány – főként külföldi – tevékenységének a taglalásába.

Az európai média sok képet közölt, amelyen Michelle Obama puszival üdvözöl számos vezetőt a pittsburghi csúcson, de Berlusconinak csak kimérten kezet nyújt.

Nem sokkal Obama megválasztása után az olasz miniszterelnök nem kis feltűnést keltett kijelentésével, miszerint az amerikai elnökválasztás győztese „fiatal, jóképű, ráadásul napbarnított”.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...