0:05
Főoldal | Rénhírek

Vizsgálat a brassói magyar szórványról

Kérdőívvel próbálja felmérni a dél-erdélyi Brassó megye magyar szórványának a helyzetét az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT).

MTI | 2013. április 18.

A kérdőívet Brassó megye 33 olyan településére juttatták el, ahol a magyarok aránya meghaladja az egy százalékot. Ezzel a magyar népességgel, népességmozgással, a magyar oktatással, a magyar egyházakkal és felekezetekkel, a magyar tulajdonban levő vállalkozásokkal, a magyar civil szervezetekkel kapcsolatos információkat próbálják összegyűjteni az elkövetkező két hónapban.

A felmérésről az EMNP sajtóosztálya számolt be a hét végén tartott brassói szórványkonferenciáról szóló közleményben. A konferencia keretében a Brassó megyei magyar szórvány képviselői a megye magyar oktatási stratégiájáról, egyházi stratégiáról egyeztettek, valamint arról is, hogy kibővítik a honismereti oktatást, és egy egységes Brassó megyei magyar honismereti segédtankönyvet és szöveggyűjteményt állítanak össze.

Az EMNP és az EMNT – megemlítvén, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Brassó megyei szervezete megpróbálta ellehetetleníteni a rendezvényt – kijelentette: a Brassó megyei magyar szórvány ügyét pártpolitikák fölötti ügynek tekintik és teljes odaadással dolgoznak a szórványproblémák megoldásán.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!