0:05
Főoldal | Rénhírek
A pénz beszél

Unortodox tananyag

Mi a bankszámla, mit kell tudni a biztonságos bankkártya-használatról, mire használható a diákhitel, milyen megtakarítási formák léteznek, miért fontos az árstabilitás?

MTI | 2013. április 25.

Több mint 112 ezer tizenegyedikes középiskolásnak juttatja el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) április végéig A pénz beszél! – Te érted? című tájékoztató füzetét, hogy elősegítse a fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlődését – közölte az MNB szerdán az MTI-vel. Az MNB – a Nemzetgazdasági Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a Diákhitel Központ támogatásával elkészített – kiadványa az ország mintegy 1200 középfokú iskolájába jut el.

A közlemény szerint a színes tájékoztató közérthető formában ismerteti a legfontosabb pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat, amelyekkel a fiatalok már találkozhatnak. Olyan alapfogalmakat magyaráz el például, hogy mi a bankszámla, mit kell tudni a biztonságos bankkártya-használatról, mire használható a diákhitel, milyen megtakarítási formák léteznek, illetve, hogy miért fontos az árstabilitás.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!