0:05
Főoldal | Rénhírek
Diákmunka

NAVigálják a diákokat adózási ügyekben

Évről évre egyre több diák dönt úgy, hogy a nyári szünetben, vagy tanév közben munkát vállal. Számukra adott ki tájékoztató füzetet a NAV az oktatási államtitkárság együttműködésével. A tájékoztatót az ország minden intézményébe eljuttatták, és megtalálható a NAV honlapján is.

Edupress | 2012. június 15.

A diákok foglalkoztatásának alapvető adózási szabályairól, a tanulók munkaköri kötelezettségeiről, valamint jogairól adott ki tájékoztató füzetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az oktatási államtitkársággal együttműködésben – számolt be Linczmayer Szilvia, a NAV adószakmai szóvivője egy június 13-i sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy a kiadványt eljuttatták az összes oktatási intézménybe.

A NAV rendelkezésére álló adatok alapján mintegy 200 ezer tanuló vállal munkát iskolaszövetkezeten keresztül, azonban ez csak töredéke a nyáron ténylegesen dolgozó diákok számának. Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár hozzáfűzte, hogy a 11 hetes nyári szünet ideális a munkavállalásra, és azt is hozzátette, hogy a jövőben sem szándékoznak változtatni a tanév struktúráján.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!