0:05
Főoldal | Rénhírek

Több gazdasági ismeretet!

Több pénzügyi, gazdasági ismeret oktatására lenne szükség a történelemtanárok konferenciájának ajánlása szerint – közölte Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke az MTI-vel vasárnap.

MTI | 2012. október 8.

A Történelemtanárok 22. Országos Konferenciájának szombati ülésén elfogadott ajánlás szerint a történelemtanításnak is hozzá kell járulnia – például a társadalom- és állampolgári ismeretek oktatása révén – ahhoz, hogy magas színvonalú, aktuális és megfelelő kompetenciákkal rendelkezzenek a fiatalok a banki tranzakciókról és pénzügyi szolgáltatásokról.

„A diákoknak meg kell érteniük a gazdasági élet alapjait, a pénzügyi rendszerek sajátosságait” – áll a dokumentumban, mely kiemeli azt is, hogy Magyarország polgárosodásában meghatározó szerepük volt a pénzintézeteknek, ezért „rendkívül fontos e folyamat árnyalt bemutatása”. A bankok történetét folyamatában kell tanítani, nem csupán egyes, a politikatörténet szempontjából kiemelten fontos történelmi korszakokkal összefüggésben.

„Üdvözöljük azokat a Nemzeti alaptantervben rögzített pontokat, amelyek a pénzügyi ismeretek oktatásának kiemelt szerepet adnak. Nélkülözhetetlen, hogy a történelemtanítás szakmai szervezetei is vegyenek részt mindennek a tantervekbe történő beépítésében” – olvasható a konferencia ajánlásában.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!