0:05
Főoldal | Rénhírek

Indul a PénzSztár!

A középiskolások számára rendezett verseny célja, hogy lemérjék a diákok általános pénzügyi, gazdasági műveltségét.

MTI | 2013. május 17.

Magyarországon újszerű kezdeményezéssel állt elő az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség, a Takarékbank Zrt. és az OTIVA: olyan országos versenyt indítanak el, amelyben a középiskolások összemérhetik tudásukat a pénzügyekről, gazdaságról – tájékoztatta a verseny lebonyolítását vállaló, a Magyar Pénzügyi Almanachot kiadó TAS-11 Kft. szerdán az MTI-t. A szervezőmunkához támogatóként csatlakozott a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és a Signal Biztosító Zrt.

A szervezők nem kifejezetten a gazdasági alapképzésben részesülő középiskolásokat invitálják a versenyre, hanem minden tanulót, hiszen a cél az, hogy lemérjék a diákok általános pénzügyi, gazdasági műveltségét. A PénzSztár vetélkedősorozat győzteseinek jutalma fejenként 100-100 ezer forint lesz. A négyes döntőt a tervek szerint a televízió is közvetíti.

A döntőig vezető út első állomásaként a szervezők május 21-től szeptember 30-ig várják négyfős csapatok jelentkezését. Nem kell, hogy egy osztályból érkezők alkossanak egy csapatot, mindössze annyi a kikötés, hogy a csapattagok ugyanabba az iskolába járjanak, 14-20 év közöttiek legyenek és a 2013/14-es tanévben középiskolai tanulmányokat folytassanak.

::adbox::7:.

Az október közepén lebonyolítandó kétfordulós internetes előselejtezőn legjobbnak bizonyult száz csapat területi alapon, az ország 19 megyéjében és Budapesten méri össze tudását – az őszi szünettől függően – október 31-én vagy november 7-én. A helyszínenként 5-5 csapatból 28 – a húsz megyei győztes és az országos összesített pontszám alapján legjobb nyolc – csapat jut tovább a hét helyszínen, 4-4 csapat részvételével november közepén megrendezésre kerülő regionális középdöntőbe. Onnan a győztesek a november végi, december elejei hétcsapatos elődöntőbe kerülnek, az ott legjobban szereplő négy team pedig részt vehet a december közepén tartandó budapesti döntőben.

A verseny feladatait Bod Péter Ákos egykori gazdasági miniszter és jegybankelnök, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára irányításával az ország legfelkészültebb szakemberei, oktatói – köztük Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Asztalos László pénzügypolitikus, a PSZÁF Felügyeleti Tanácsának korábbi tagja, Halm Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára és Vígvári András, a Budapesti Gazdasági Főiskola tudományos rektorhelyettese – állítják össze.

A versennyel kapcsolatos minden információ megtalálható a verseny honlapján, és indul a játék a Facebookon is.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!