0:05
Főoldal | Rénhírek

Újság- és meseírás gyerekeknek

Kreatív újságírás, médiaiskola és mesegyártás várja október elejétől a gyerekeket az 5K, azaz a Kreatív Kortárs Kultúra Kommunikáció Kurzusok Központban. A foglalkozásokon a kicsik megismerkedhetnek kész mesékkel, aztán pedig saját történeteket találhatnak ki, melyeket egy bemutató napon elő is adnak. Az újonnan létrehozott központban gyakorolhatják továbbá az írást, az interjúkészítést és rádióstúdióba is ellátogathatnak.

Edupress | 2011. szeptember 16.

A központ új oktatási modellt honosít meg a jelenkori magyar oktatási kultúrában, és alternatívát kínál a szabadidő hasznos eltöltésére, illetve közelebb hozza a kortárs kultúrát a közönséghez. Az alapvetően a modern nyugati pedagógiai mintára létrejött, főként irodalmi profilú iskola filozófiája, hogy a kreativitás örömforrás lehet és a kultúra boldogság.

A legfiatalabb korosztálynak találták ki az alapítók – Menyhért Anna, Lóránd Zsófia és Balogh Endre – a Kreatív kicsik című kurzust, melyen a legkisebbek megismerkedhetnek régi és új mesékkel, különböző műfajokban, aztán pedig saját történeteket találhatnak ki, melyeket az év végén egy bemutató mesenap keretében adnak majd elő.

A nagyobbaknak, a 10-15 éves gyerekeknek hozták létre a Kreatív újságírás, médiaiskola című kurzust, melyen Gócza Anita, a Magyar Rádió munkatársa várja a gyerekeket. Az órán írásos és hangzó médiaműfajokkal lehet megismerkedni, majd pedig gyakorolhatják az írást, az újság- és interjúkészítést, sőt rádióstúdióba is ellátogathatnak.

Az 5K Központról és további kurzusairól bővebben itt lehet olvasni.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!