0:05
Főoldal | Rénhírek

Új igazgató a Nyelvstratégiai Intézet élén

Új igazgatót kapott a Nyelvstratégiai Intézet: az intézet vezetését április elsejétől Tóth Attila megbízott igazgató látja el.

Kincse Szabolcs | 2017. május 16.

Különösebb kommunikáció, bejelentés nélkül történt változás a Magyar Nyelvstratégiai Intézet élén: az intézet weblapjának tanúsága szerint az intézményt most Tóth Attila megbízott igazgató látja el.

A nyest információi szerint az előző igazgató, dr. Bencze Lóránt már korábban – egyes forrásaink szerint már tavaly év végén – jelezte a fenntartó minisztériumnak, hogy le kíván mondani pozíciójáról. Ennek ellenére a személyi változás nem történt meg. 

Sokan úgy vélték, hogy Lázár János bejelentését követően az intézet meg is szűnik. Úgy tűnik, az élet rácáfolt ezekre a jóslatokra, és az új vezető kinevezése is megtörtént. 

Tóth Attiláról egyelőre nem sokat tudunk, a név alapján többen is szóba jöhetnek. Igyekszünk felvenni a kapcsolatot a Nemzeti Nyelvstratégiai Intézettel, amint pontosabb információkat kapunk, cikkünket frissítjük. 

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (5):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
6 éve 2017. május 18. 21:25
5 Kincse Sz. Örs

@Irgun Baklav: a kérés jogos, a Bolyai-díj nagyon jó hír, É. Kiss-cikkel valóban adósok vagyunk - nem figyelmetlenség ez, hanem az erőforrásaink szűkösek. (MTI-t meg tényleg kínos lenne utánközölni a tárgyban.)

A manysis hír valóban nem jelent meg sehol, (az MTI-n meg pláne nem) - a minimum, hogy ha értesülünk róla, legalább lehozzuk. Köszi a kritikát, igyekszünk.

6 éve 2017. május 18. 17:43
4 Irgun Baklav

@Lalika: Önmagában nem az MTI-gyorshír az érdekes, mert az a Nyestnek láthatólag nem célja, hogy ilyenekkel bombázza a nagyérdeműt (meg ezt megteszi sok más hírportál „helyettük”), hanem esetleg a díjazott munkásságának bemutatása, a kontextus bemutatása lehetne az, ahol hozzáadottérték-generálási lehetőség lenne. És ezzel szvsz még nem is késtek el, ha van hozzá szándék és mondanivaló.

(De szó se róla, ez a nyelvstratégiai intézetes rövidhír is érdekes, nekem ezzel nincs semmi bajom amúgy.)

6 éve 2017. május 18. 13:37
3 Lalika

@szevasz: @jan: hát biztos felveti őket a pénz, adja nekik a Soros, tolódnak a hangsúlyok elfele.

Hozzáteszem, hogy É. Kiss Bolyai-díjáról ti is tudtok, de mintha a csinovnyik kinevezéséről mindeddig egyetlen orgánum számolt be volna, az általatok éppen hangsúlycsesztetni méltóztatott nyest. Azaz most épp azt kifogásoljátok, hogy valaki _egyáltalán_ beszámolt erről a hírről. Mégpedig azért, mert nem volt energiájuk beszámolni egy másik pozitív hírről, amiről viszont az egész média már beszámolt. Jogos, szigorú és mértéktartó kritika volt ez.

6 éve 2017. május 18. 13:13
2 szevasz

Egyetértek, kedves jan. Egyre inkább azt látom, hogy a nyestben a hangsúlyok kezdenek eltolódni... Akárhogy keresem, É. Kiss Katalin Bolyai-díjáról nem találok az oldalon egyetlen árva információt sem. Lehet, hogy anyagi gondjaik vannak, és nem tudnak ilyen cikkekre energiát fordítani?

6 éve 2017. május 17. 21:59
1 jan

Már hetek óta motoszkál bennem a kérdés, de mégsem akartam beírni, de aztán most, hogy jött ez a "tudománypolitikai" hír, amit ráadásul rögtön a Nyest főszerkesztője jelez, szóval, itt a kérdésem: Jól látom, hogy arról a hírről, hogy a Bolyai-díjat idén egy nyelvész kapta, nem született egy árva bejegyzés sem a blogon?

Nekem ez teljesen fura. Nem az az oldal neve, hogy nyelv és tudomány? Van ennél nyelvesebb és tudományosabb hír, mint hogy nyelvész kapja a legrangosabb tudományos díjat? Nyilván érdekes a guatemalai polákok sztorija is, meg az amerikai sorozat aktuális félrefordításai is, meg a Tóth Attila (akiről nem tudjuk, melyik Tóth Attila) kinevezése is a kormányzati sóhivatal élére, de azért mégis...

Ez kitüntetés szerintem az egész magyarországi nyelvészetnek, mint tudománynak is szólt, ezért nem értem, miért nem megy itt az örömködés az oldalon...