0:05
Főoldal | Rénhírek

A Szigetközről három nyelven

Magyar, szlovák és német nyelvű könyv, valamint ugyanezen a három nyelven megszólaló film készült a Szigetköz és a Mosoni-síkság természeti kincseiről és turisztikai látványosságairól Leader pályázati forrásból.

MTI | 2012. október 30.

A Szigetközi Falusi Turizmusért Egyesület közel 10 millió forintot nyert el a pályázaton turisztikai kiadványok készítésére – mondta a könyv- és filmbemutatón Fazekas László egyesületi elnök hétfőn Lipóton.

A kétezer példányban megjelent, színes fotókkal illusztrált könyv harmincnégy település páratlanul szép vidékét és épített örökségét mutatja be, ezzel ráirányítva a figyelmet azokra a lehetőségekre, amelyeket a régió adottságai folytán kínál az odalátogatóknak. Hasonló céllal készült a több mint egyórás film is, amely Rajkától kiindulva mutatja be a Mosoni-Duna, a Nagy-Duna vidékét és a szigetközi ágrendszert azt az illúziót adva a nézőnek, mintha kenuval maga járná végig ezt a különleges világot.

Az olvasók a könyvet lapozgatva megismerhetik az egyesület tagjainak vállalkozásait, egyebek között az elérhető szálláshelyeket és a vízi turizmus megannyi válfaját. De nem feledkeztek meg a kerékpáros turistákról sem, számukra is ajánlanak érdekességeket rejtő úticélokat az ott található látványosságokkal együtt.

A könyvet és a filmet elsősorban Tourinform-irodákhoz, utazást szervező intézményekhez akarják eljuttatni, hogy minél több vendéget csábíthasson erre a vidékre – mondta Fazekas László, hozzátéve, hogy ugyanezt a célt szolgálja a honlap is, amely ugyancsak a pályázati forrásból készült el.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!