0:05
Főoldal | Rénhírek

Széchenyi István volt Petőfi apja?

„Petőfi talán egy meggyalázott nő törvénytelen gyermeke volt, aki a szabadkőművesek marionettjeként maszlageszméket öntött versbe, akinek barátait a háttérből az apja terelgette hozzá titokban, majd a háborúban megadva magát hadifogolyként messzire került, ahol a postamester lánya oldalán tengődgetett, gyenge orosz verseket fabrikálva, és meg sem kísérelt hazajutni, életjelt adni, levelet írni, kérelmezni, hogy újra lássa feleségét, kisfiát, hazáját, a rónát.”

nyest.hu | 2014. június 24.

Bizonyára olvasóink is tapasztalták, hogy a Youtube tele van olyan tévéműsorok felvételeivel, melyekben önjelölt szakértők hordanak össze hetet-havat tudományos és közéleti kérdésekről. (Aki ilyet még nem látott, annak érdemes tájékozódnia például a a kitüntetett, majd kitüntetésétől megfosztott Szaniszló Ferenc, vagy a vele együtt kitüntetett, de kitüntetésétől meg nem fosztott Bakay Kornél nevére rákeresnie.) Bár ezek a videók kimeríthetetlen kincsesbányái az ismeretterjesztésnek, és több nyestet is meg lehetne tölteni a bennük szereplő állítások cáfolatával, logikai bakugrásaik elemezgetésével, mi ezeket túlságosan unalmasnak és fárasztónak találjuk, lusták vagyunk a velük való szőrözgetéshez.

Szerencsére nem mindenki van így ezzel. A Tényleg! című történelmi ismeretterjesztő portál ezúttal egy az átlagosnál is csillogóbb gyöngyszemet vett közelebbről szemügyre.

Egy olvasónkat sem szeretnénk azzal büntetni, hogy azt tanácsoljuk, nézzék végig a felvételt (habár vannak kommentelőink, akik ezt megérdemelnék) – mi sem tettük meg. Helyette kiemelnénk talán a legérdekesebb részletet, melyről a Tényleg! szól:

Van azonban viszonylag új ötlet is, és ez a műsor címadó témája: nevezetesen hogy Petőfi apja Széchenyi István volt.

Honnan tudjuk ezt? Hát magától a gróftól, akitől a titkárának, Tasner Antalnak írt leveléből Jakab az alábbi részt olvassa fel: „Áll Buda még. Ezt nem lehet többet mondani, és az összes látnok, akik az utóbbi időben támadtak, mint pl. Petőfi, aki a fiam, akinek az anyját, mint annyi mást hagytam megdögleni…”

Azt a Hrúz Máriáját!
Azt a Hrúz Máriáját!

A cikket mindenképpen ajánljuk elolvasásra, mert nem csak az derül ki belőle, hogy hogyan lett Széchenyi Petőfi apja, illetve hogy hogyan hagyta Hrúz Máriát „megdögleni”, hanem az is, hogy Petőfi szabadkőműves volt, és hogy erre bizonyíték is akad. Akinél pedig ott van Putyin elveszett levele, az méltóztasson végre beküldeni a szerkesztőségbe!

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (9):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
9 éve 2014. június 28. 15:33
9 Kala Pattar
9 éve 2014. június 24. 19:22
8 bloggerman77

@SzabírHunOgur:

Az én családfámon - a 19. sz elejéig, amíg visszakövethető - nincs egyetlen szlovák, német stb. családnév sem. :) Úgyhogy csak óvatosan a minősítgetéssel.

Röhej, hogy sokszor olyanok oktatnak, akiknek a dédapja még rosszul beszeni motyór. :)

9 éve 2014. június 24. 19:03
7 SzabírHunOgur

@bloggerman77: Nincs olyan ,hogy "mélymagyar" Magyar van és hozzád hasonló internáci vagy cionista magyarul beszélő.

www.youtube.com/watch?v=Gu41tB-X5k8

9 éve 2014. június 24. 18:39
6 bloggerman77

@LvT:

:)

Általában a legnagyobb mélymagyar baromságokat nyilvánvalóan szláv vezetéknevű emberek terjesztik, akik "természetesen" nem beszélnek semmilyen szláv nyelvet, és így nem ismerik fel az ostobaságukat...

9 éve 2014. június 24. 16:32
5 Fejes László (nyest.hu)

@astrohist: „eddig senki sem tudta, hogy az MTA-nak tanszékei vannak!, mivel az csak egyetemeken szokott lenni.” Érdemes a Tényleg! cikkét is elolvasni. Tényleg!

9 éve 2014. június 24. 16:14
4 astrohist

A videon a műsorvezető első mondatban már elárulja az beszélgetés silányságát és önön tudatlanságát:

"Az Akadémia megszüntethetné a finnugor tanszékét".

No ez izgalmas: eddig senki sem tudta, hogy az MTA-nak tanszékei vannak!, mivel az csak egyetemeken szokott lenni. Ezt azok is tudják, akik nem jártak egyetemre.

A fenti szöveg után már nem is érdemes tovább hallgatni a műsort, Drábik úr halandzsáival.

Mellesleg, van egy másik ötletem. Néhány évefelbukkant egy bárgyú állhír, amely szerint Kádár (alias Csermanek) János Konkoly Thege Miklósnak a világhírű csillagásznak, műszertervezőnek, zeneművésznek, országgyűlési képviselőnek , földbirtokosnak a fia. Ez is volt akkora ostoobaság mint az itt bemutatott Petőfi-zagyvaság, így hát Drábik úr szíves figyelmébe ajánlom. BQ.

9 éve 2014. június 24. 13:11
3 LvT

@Hivatkozott Tényleg!-cikk: >> Drábik nem hagy kétséget, hogy miért kell mostantól hinni az abszurd rokonságban: [15:18] „Nekem nagyon fontos volt, hogy ezt tudjam, mert nekem sokáig rejtély volt az, hogy apai ágon szerb származású, anyai ágon meg… (fitymálva) mondjuk így… tót-szlovák vér… bár elmagyaro…” <<

Torquemadai hevületre vall így szólni a „tót-szlovák vér”-ről annak, akinek ilyen pregnánsan tót-szlovák családneve van: <drábik> ’kis darabont’.

9 éve 2014. június 24. 10:48
2 Fejes László (nyest.hu)

@Pierre de La Croix: Az eleje már megvan: Я к вам пишу - чего же боле?

9 éve 2014. június 24. 10:43
1 Pierre de La Croix

@nyest: "Akinél pedig ott van Putyin elveszett levele, az méltóztasson végre beküldeni a szerkesztőségbe!" Nem dobná már össze valami humorista most gyorsan, mielőtt az elszállt alakok előállnak az "igazi levéllel"?