0:05
Főoldal | Rénhírek
Epic fail!

Rosszul kézbesít a Google Talk

A Google felhasználói jelentették, hogy a chatszolgáltatás megbolondult: mások kapják meg az üzeneteket, mint akinek szólnak.

nyest.hu | 2013. szeptember 26.

Ha valaki váratlan szerelmi vallomást kapott vagy esetleg indokolatlanul le lett szidva az utóbbi napon, esetleg üzleti titkokhoz jutott a Google chatalkalmazása segítségével, gyanítható, hogy valaki másnak szóló üzenetet kapott. Remélhetőleg nem dönt porba kapcsolatokat és vállalatokat a technikai malőr, amelyről több felhasználó is panaszkodott különböző fórumokon, a Twitteren és a közösségi oldalakon.

A Google Talk szeptember 26-án a reggeli órákban kezdett el rossz címzetteknek kézbesíteni üzeneteket. A problémát rengetegen jelezték a Google felhasználói fórumain. Voltak, akik arról számoltak be, hogy az üzeneteiket más ismerőseik kapták meg, nem a címzettek. Mások pedig arra panaszkodtak, hogy mondanivalójuk olyan embereknek lett továbbítva, akik nem is szerepelnek az ismerőseik között.

Rosszul kézbesít a Google Talk
Forrás: Wikimedia Commons / Google

Azt egyelőre pontosan nem lehet tudni, hogy a problémát mi okozza, az azonban világosnak tűnik, hogy azokat a felhasználókat érinti, akik még nem frissítették alkalmazásukat az új Google Hangouts szolgáltatásra. A probléma, azon túl, hogy vicces félreértésekhez is vezethetett, igen komoly felhasználói-jogi kérdéseket vet fel. A Google egyelőre annyit közölt, hogy a hibát ők is észlelték, és dolgoznak a megoldásán. 

Frissítés

A Google sajtóirodájának közlése szerint cikkünk megjelenése után nem sokkal megoldották a Talk alkalmazással kapcsolatos hibákat. Az érintett felhasználók elnézését és megértését kérik, és azt ígérik, hogy a probléma a jövőben nem fog megismétlődni.

Forrás

Google Talk users complain of messages being sent to wrong recipients

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!