0:05
Főoldal | Rénhírek

3D-s szolgáltatást fejleszt a Skype

A Skype illetékesei megerősítették a BBC-nek, hogy 3D-s videochat szolgáltatást fejlesztenek. A projekt megvalósulása azonban még évekig is eltarthat.

nyest.hu | 2013. augusztus 30.

A Skype megerősítette, hogy új fejlesztésével lehetségessé válnak a háromdimenziós videóhívások. A hírt egy a Skype tizedik születésnapja alkalmából készült exkluzív BBC-interjú keretében árulta el a cég egyik vezetője. A bejelentés április óta várható volt, ugyanis ekkor  írtak először arról, hogy olyan szolgáltatást akarnak fejleszteni, amely lehetővé teszi, hogy azok is „jelen legyenek” a meetingeken, akik fizikailag nem tudnak a helyszínre utazni. Ugyanakkor a cég vezetője arra figyelmeztet, hogy még évekbe telhet, amíg az új technológiát valóban alkalmazni lehet majd.

„Elkezdtük vizsgálni, hogy a 3D-s képernyők és kamerák mire képesek” – mondja Mark Gillett, a Microsoft Skype-pal foglalkozó vezetője. „Azt találtuk, hogy míg a háromdimenziós képernyők és televíziók egyre fejlettebbek, a 3D-t rögzíteni képes eszközök még koránt sem tartanak itt. A 3D-s kép rögzítéséhez több kamera összehangolt működésére van szükség, ami technikailag igen sok bonyodalmat tartogat. Nekünk van ilyen eszközünk, és egyelőre teszteljük, próbáljuk energiatakarékossá tenni, de egyelőre csak mérlegeljük, hogy mikor lehet majd piacra dobni egy ilyen eszközt.”

Azt többen megerősítik, hogy a jövő technológiája a 3D-s képalkotás, Gillett ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a térhatású videochat megvalósításához több időre van szükség, mint mondjuk a háromdimenziós mozi megvalósításához. „El tudom képzelni, hogy a jövő okostelefonjának képernyője háromdimenziós lesz, és nem kell majd hozzá 3D-s szemüveg” – teszi hozzá. „A 3D-s kamera telefonba szerelése azonban már kevésbé világos... Biztosan jóval előbb fogunk háromdimenziós képeket látni a tévénken, a számítógépünk képernyőjén, vagy akár az okostelefonunk képernyőjén, mint hogy háromdimenziós képeket rögzíteni is tudjunk.”

Forrás

Skype confirms 3D video calls are under development

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!