0:05
Főoldal | Rénhírek

Nyári újdonságok a Facebookon

Könnyed nyári újításokkal örvendeztette meg felhasználóit a Facebook. Mostantól nemcsak törölni, de szerkeszteni is tudjuk kommentjeinket, és a chatablakban számos smiley közül választhatunk.

nyest.hu | 2012. június 25.

A Facebook közösségi oldal fejlesztéseit általában nem fogadja kitörő felhasználói lelkesedés. Túl gyakran jönnek az újítások, amelyeket nem elég, hogy meg kell szokni, de néha még külön feladatot is rónak az egyszeri felhasználóra. Gondoljunk csak a timeline (magyar fordításban: idővonal) bevezetésére, vagy a biztonsági beállítások változásaira. Minden nagyobb változtatást hatalmas tiltakozás övezett eddig – paradox módon facebookos csoportok és események formájában: „Csatlakozz, ha te is utálod a Facebook új felületét!”.

A legújabb változtatások azonban nem ilyen volumenűek. Éppen ezért a felhasználók egy része talán még észre sem vette őket. De aki észre is vette, biztos nem állt neki tiltakozni. Két apróságról van szó csupán, amelyek kényelmesebbé teszik a facebookozók életét. Valójában az a furcsa, hogy mindezek a lehetőségek eddig nem voltak elérhetőek...

Nagy praktikus, hogy a saját hozzászólásunkat nemcsak törölni és újraírni tudjuk, hanem most már szerkeszteni is. A komment ablak jobb felső sarkában régebben csupán egy x-et, azaz a törlést jelentő ikont találhattuk meg. Mostantól azonban egy kis ceruzát találunk az x helyén. Ha erre rákattintunk, két lehetőség közül választhatunk: szerkeszthetjük a hozzászólásunkat (pl. kijavíthatjuk a helyesírási hibákat, elgépeléseket), vagy törölhetjük az egész hozzászólást.

Facebookos emotikonos
Facebookos emotikonos
(Forrás: Marten Gimp)

A másik újítás ismét a chat-alkalmazást érinti. Legutóbb beszámoltunk róla, hogy hogyan lehetetleníti el a sunnyogást a Facebook. Most ismét egy lépéssel közeledett a chat-alkalmazás a Skype-hoz (vagy az MSN-hez): a chat ablak jobb alsó sarkában találunk egy vigyorgó fejet (smiley-t), amire kattintva egy egész sor emotikont varázsolhatunk elő.

Skype-ikonok
Skype-ikonok
(Forrás: apexdc.net)

Ezeket természetesen eddig is el tudtuk küldeni, ha ismertük a kódot. Valószínű, hogy a :-), a :D és a :-( mindenki számára ismerős, de hogy hogyan kell szívecskét (<3) vagy napszemüveges fejet (B|) küldeni, az már sokkal kevésbé. Utóbbira pedig most nyáron mindenképp nagyon nagy szükség van, még akkor is, ha skype-os sör és ninja ikonok még nem érhetőek el a Facebookon.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
12 éve 2012. június 25. 19:36
1 El Mexicano

A hozzászólások szerkeszthetősége nem volt rossz ötlet. Nekem különösen jól jött, mert mindig utólag jut még eszembe valami, amit elfelejtettem beleírni.

Viszont nem értem, hogy a posztot miért nem lehet ugyanígy szerkeszteni, amikor ott talán még fontosabb lenne ez a lehetőség, mert ha valamit elcseszek, akkor nem kellene törölni és újból kitenni (főleg, ha már harmadszorra cseszem el, mert különös tehetségem van erre), ami zavaró lehet az ismerősöknek/követőknek.

De ha már, akkor: facebook.com/elmexicanoblog :)