0:05
Főoldal | Rénhírek

Nem kell a maffiózópizza

Felháborodást okozott Szicíliában egy koppenhágai pizzéria, ahol az ismert olasz ételt a Cosa Nostra bűnszervezetet idéző nevekre keresztelték.

MTI | 2013. augusztus 18.

Pizza mafioso, Pizza Al Capone a koppenhágai Mamma Rosa pizzéria étlapja bekerült az olasz sajtóba is. Sőt a maffiáról elnevezett fogások már az olasz belügyminiszter asztalára is felkerültek megoldásra váró diplomáciai ügyként. 

Ami a messzi Dániában szellemesnek és egzotikusnak tűnik, az egy szicíliai számára sértő lehet hangoztatta Fabrizio Ferrandelli olasz politikus a hírt közlő szicíliai portáloknak. Ferrandelli, aki a szicíliai tartományi testület maffiaellenes bizottságának alelnöke, családjával tartózkodott Koppenhágában. Itt látta meg a Mamma Rosa szicíliaipizza-kínálatát. Amaffiafogások Ferrandelli szerint újabb példái annak, hogyan ferdítik el Szicília jó hírét külföldön. A politikus hozzátette, nem csupán megbotránkozásról van szó:Az ilyesfajta viccelődés a maffia ellen küzdő összes szicíliait sérti

Ferrandelli utalt a bécsi Don Panino étteremre, de a lengyelországi Gdanskban is létezik Al Capone PizzériaFerrandelli és a Mafia Contro szicíliai maffiaellenes mozgalom azonnali lépéseket vár Angelino Alfano olasz belügyminisztertől. 

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (2):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
10 éve 2013. augusztus 21. 10:52
2 Janika

@Sigmoid: Én valahol meg tudom érteni. Csupán azt szertnék elérni, hogy Szicíliára ne mint maffia földre gondoljanak. Szerintem kishazánkban is lennének tiltakozók, ha valahol Trianon sört, Rákosi kolbászt esetleg Szálasi lecsót árulnának.

Ennek ellenére valóban túlreagálták a dolgot.

10 éve 2013. augusztus 21. 02:47
1 Sigmoid

LOL. :)

Azért a humorérzék ilyen mértékű hiánya már fájhat. :) Javaslom a szicíliaiaknak, hogy inkább vágjanak vissza, és áruljanak Göbbels virslit és Adolf töltöttkáposztát a Waffen SS bisztró-sörözőben.