0:05
Főoldal | Rénhírek

Mennyire reálisak a brit diákok karrier-elképzelései?

A brit diákok fele nem kedveli a természettudományos tárgyakat és a matematikát, de ez nem befolyásolja karrierválasztásukat.

nyest.hu | 2012. március 23.

Egy Nagy-Britanniában készült felmérés szerint minden második gyerek nehéznek vagy unalmasnak találja a természettudományos tárgyakat és a matematikát – számol be a The Daily Telegraph. Jóllehet, tízük közül heten valamilyen természettudományos pályára készülnek terveik szerint.

Az 1000 megkérdezett 6-16 éves brit diák álomfoglalkozásai között találjuk az űrhajóst, a pilótát és az állatorvost. Azzal azonban nincsenek tisztában, hogy mit is kell tanulniuk ahhoz, hogy az ezekhez a foglalkozásokhoz szükséges végzettségeket megszerezzék – állítják a szakértők.

A legnépszerűbb foglalkozások
a diákok körében
  1. Hivatásos sportoló
  2. Előadóművész
  3. Titkosügynök
  4. Tűzoltó
  5. Űrhajós
  6. Állatorvos
  7. Orvos
  8. Tanár
  9. Pilóta
  10. Állatkerti gondozó

A diákok 49,4 százaléka ugyanis azt gondolja, hogy a természettudományos, a technológiával foglalkozó tárgyak, illetve a matematika túl nehéz, illetve túl unalmas. 15 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy ezeknek a tárgyaknak a tanulása csupán az orvosi pályára készülőknek fontos.

A diákok életpálya-építési kompetenciájának a romlása az utóbbi évek oktatási változásainak, elsősorban a tantárgyválasztás előtti karrier-tanácsadás megszüntetésének köszönhető – állítják brit oktatási szakértők.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
12 éve 2012. március 23. 20:57
1 arafuraferi

Akkor most már értem honnan származik a "brit tudósok" kivételes szakértelme.:-)