0:05
Főoldal | Rénhírek
Február 8. a határidő

Meghirdették a Szép Magyar Könyv 2011 pályázatot

Idén is nyolc kategóriában versenyezhetnek tavaly megjelent köteteikkel a könyvkiadók a Szép Magyar Könyv pályázaton. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) által kiírt versenyre könyvesbolti forgalomba került, magyarországi és határon túli magyar nyomdákban előállított kiadványokkal nevezhetnek a könyves cégek február 8-ig.

MTI | 2012. január 22.

A könyvművészeti verseny szervezőinek tájékoztatása szerint a zsűri külön díjazza a gyermekkönyveket; a tankönyveket; az ismeretterjesztő kiadványokat; a tudományos műveket, szakkönyveket és felsőoktatási kiadványokat; a szépirodalmi és ifjúsági köteteket; a művészeti könyveket és albumokat; a bibliofil és speciális kiadványokat; valamint a fakszimile, reprint és adaptált kiadványokat.

A Szép Magyar Könyv elismerést már 1929-ben, a könyvhét elődjeként számon tartott első könyvnap alkalmával is átadták, 1952 óta pedig az Ünnepi Könyvhét keretében rendszeresen díjazzák a szakma kiemelkedő alkotásait. A legjobbnak bizonyuló alkotók a könyvhét nyitónapján (idén június 7-én) vehetik át elismeréseiket.

A hagyományokhoz híven a versenyhez különdíjak is kapcsolódnak, amelyekről a főzsűri ajánlása alapján az adományozók döntenek. A köztársasági elnök és a miniszterelnök például Magyarországgal foglalkozó monografikus műveket, a főpolgármester Budapesthez kapcsolódó kiadványokat ismer el, az Antall József Emlékdíjat a család a nemzeti kulturális örökség témakörébe tartozó kötetnek adja, a Tamás László Emlékdíjat a család által legszebbnek ítélt könyvborító nyerheti el, a kulturális tárca zsűrije pedig alkotói különdíjakat adományoz.

A közönségdíjat az április 19. és 22. között megrendezendő XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál látogatóinak összesített szavazatai alapján ítélik oda.

A kiírás részleteiről a könyves szervezet honlapján, a www.mkke.hu oldalon is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!