0:05
Főoldal | Rénhírek

Médiamonitor a CEU-n

A Média és Kommunikáció Kutató Központ (CMCS) elindítja a Magyar Médiamonitort, melynek célja, hogy hozzájáruljon azokhoz a vitákhoz, amiket döntéshozók, témával foglalkozó szervezetek és újságírók folytatnak arról, milyen eszközökkel védhető meg a média szabadsága és pluralizmusa Magyarországon, a régióban és Európában. A projektet a Közép-európai Egyetemen (CEU) működő CMCS vezeti civil szervezetekkel karöltve.

Edupress | 2013. március 20.

A Magyar Médiamonitor nyomon követi, dokumentálja és értékeli az új magyar médiatörvény hatását az ország médiakörnyezetére. Segítségével független szakértők és kutatók szakpolitikailag releváns adatokkal, hírekkel és elemzésekkel szolgálnak médiatulajdonosi változásokkal és más piaci fejleményekkel kapcsolatban. A szakértők folyamatosan figyelemmel kísérik és elemezik a 2010-es törvény megvalósítását és hatását a tulajdonosi viszonyokra, valamint a médiapluralizmusra Magyarországon.

A projekt elemei a következők:

A projektet a CEU-n működő CMCS vezeti partnerségben a következő civil szervezetekkel: Mérték Médiaelemző Műhely (MEM), és a tényfeltáró újságírásért és közélet tisztaságáért, a közpénzekkel történő átlátható gazdálkodásért küzdő Átlátszó Oknyomozó Újságíró Központ. A projekt a Trust for Civil Society in Centraland Eastern Europe (CEETrust) által adományozott kutatási támogatásból jött létre.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!