0:05
Főoldal | Rénhírek

Juvenes Translatores 2013-ban is!

Hatodik alkalommal rendezi meg az Európai Unió a Juvenes Translatores fordítóversenyt: tavaly már több mint háromezren neveztek.

MTI | 2012. szeptember 5.

Már regisztrálhatnak a középiskolák az Európai Unió idei Juvenes Translatores fordítóversenyére, a megmérettetés minden 1995-ben született diák előtt nyitott – tájékoztatta az Európai Bizottság magyarországi képviselete az MTI-t. Mint írták, már hatodik alkalommal rendezik meg a versenyt november 27-én, a 750 kiválasztott iskolában azonos időpontban. Iskolánként 2-5 tanuló vehet részt a versenyen, ahol egy oldalnyi szöveget kell lefordítaniuk tetszésük szerint az EU 23 hivatalos nyelvének bármelyikéről bármelyikére, így összesen 506 nyelvkombináció közül választhatnak – mutattak rá.

Az idei szöveg – a 2012-es európai év témájának megfelelően – a nemzedékek közötti szolidaritásról szól majd. A diákok munkáit a bizottság fordítói pontozzák, és országonként kiválasztanak egy győztest. Megjegyezték: a nyertesek 2013 áprilisában Brüsszelben vehetik át a díjukat.

A verseny évről évre népszerűbb: tavaly már több mint háromezren neveztek – idézték fel. A középiskolák a verseny weboldalán regisztrálhatnak október 20-ig, az online jelentkezési űrlap az EU összes hivatalos nyelvén elérhető.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!