0:05
Főoldal | Rénhírek

Részvételi rekordot döntött a fiatal fordítók legutóbbi uniós versenye

Háromezer résztvevővel rekordot döntött tavaly a fiatal fordítók európai uniós versenye, amelynek magyar nyertese pénteki brüsszeli bejelentés szerint Czenthe Anna, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium tanulója lett németről magyar nyelvre készült fordításával.

MTI | 2011. február 5.

Az évente megrendezett, Juvenes Translatores című megmérettetésen mind a 27 tagországból hirdetnek győztest.

A versenyen az írországi Kellstől a görögországi Maratonig tizenhét éves középiskolás diákok vettek részt.

A pályázók száma ezúttal 25 százalékkal magasabb volt az előző évinél, és az eddigiekhez képest több iskola is jelentkezett a részvételre: a korábbi 1430 iskolával szemben a mostani versenyen több mint 1600 oktatási intézmény jelentkezett.

Andrulla Vasziliu, az oktatásügyért, kultúráért, többnyelvűségért és ifjúságpolitikáért felelős biztos a győztesek nevét bejelentve örömét fejezte ki, hogy a fiatal fordítók versenye egyre népszerűbbé válik. „A minden eddiginél több résztvevő a nyelvtanulás iránti elkötelezettséget bizonyítja, és bízom abban, hogy ez a többi iskolára is ösztönzőleg hat majd" - fogalmazott a ciprusi biztos.

A nyerteseket egy-egy háromnapos brüsszeli utazással díjazzák, az útra egy felnőtt is elkísérheti őket. A díjakat április 7-én adják át a belga fővárosban.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!