0:05
Főoldal | Rénhírek

Irodalmi fesztivál Milánóban

Három napon át több mint háromszáz program követte egymást a BookCityMilano fesztiválon, amellyel Milánó a könyvek és főleg az olvasás fővárosává akar válni.

MTI | 2012. november 19.

Umberto Eco olasz író nyitotta meg a vasárnapig tartó irodalmi fesztivált, amelyen szerzők és olvasók találkoztak egymással. Az első alkalommal megrendezett BookCityMilano az olasz sajtó szerint nem számít hagyományos könyvkiállításnak és -vásárnak, mivel a „kiadói termék helyett a tartalmat részesíti előnyben”.

A fesztivál központja a Castello Sforzesco kastélyban volt, de a könyvek, írók és olvasók a legkülönbözőbb helyszíneken találkoztak egymással: az éjfélig nyitva tartó könyvesboltoktól és könyvtáraktól kezdve egészen a San Siro stadionig és a San Vittore börtönig, ahol szintén szerzők beszéltek műveikről.

Mások között Salman Rushdie indiai-brit író, az izraeli David Grossman, az amerikai Jeffrey Deaver és a chilei Luis Sepúlveda találkozott a milánói olvasókkal. Kedvenc olvasmányairól beszélt Riccardo Muti karmester, és bemutatta új könyvét Mario Monti olasz kormányfő is.

Lombardia tartományban négyezer vállalkozás foglalkozik könyvkiadással, huszonötezer embernek adva munkát.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!