0:05
Főoldal | Rénhírek

A világ legnagyobb gyerekkönyvvására

A világ legnagyobb nemzetközi gyermekkönyv-kiállítása és -vására kezdődik hétfőn Bolognában. Idei díszvendégként Litvánia kiadói mutatkoznak be, de Magyarország is jelen van a hatvanöt kiállító ország között.

MTI | 2011. március 28.

A legkisebbektől a tinédzserekig mindenki talál magának olvasnivalót a március 28. és 30. között rendezett Bolognai Nemzetközi Gyermekkönyv- és Illusztrációs vásáron (www.bolognachildrensbookfair.com).

Az idén 48. alkalommal megrendezett könyvfesztivál ezerkétszáz kiállítót lát vendégül, túlnyomó többségben - ezeregyszáz standon - külföldi műveket.

A bolognai vásártéren a gyerekirodalom legújabb trendjei ismerhetők meg a szerzők, kiadók, kritikusok, fordítók, a vásárló szülők és főleg az olvasók részvételével. A hagyományos és multimédáis termékeket felsorakoztató szekciókban szó lesz a jogdíjakról, a könyvekbôl készült rajzfilm-sorozatokról, a képregényekről, a tudományos ismeretterjesztésről és arról is, miként lehet elmagyarázni a háborút a gyerekeknek.

Négy elismerést osztanak ki: a Bologna Award Ragazzi, a Fiction és Non Fiction valamint az Opera Prima elsőműves díjat. A könyvvásár újdonságának a számos fejlődő ország részvétele számít.

A Takács Mari tervei szerint megvalósult magyar standon az idén először a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése közösen állítja ki tizennégy magyar gyerekkönyvkiadó termését.

A Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése a Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesülete (MASZRE) támogatásával idén igazán méltó keretek között mutathatja be a nemzetközi szakmának Magyarország gyerekkönyv-termését. Ebben az évben először jelentkezik együtt 14 magyar gyerekkönyvkiadó, az MGYKE 12 tagjával (Aula.info, Cerkabella, Ceruza, Csimota, General Press, Holnap, Koinónia, Kráter, Naphegy, Pagony, Scolar, Vivandra) közös standon képviselteti magát a Móra és a Pro Junior kiadó is. Ilyen hangsúlyos könyves megjelenésre eddig még nem volt példa – tájékoztatta a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése az MTI-t.

A standon a könyvek mellett illusztrátoraink és illusztrációik is kiemelt szerephez jutnak, hiszen az alkotások képezik a magyar stand dekorációját, 12 méter széles falat borítanak be a szebbnél szebb képek – olvasható közleményükben.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!