0:05
Főoldal | Rénhírek

Interaktív periódusos rendszer

Szórakoztató és érdekes előadásokat akar hallgatni kémiából? – Van egy ajánlatunk.

nyest.hu | 2014. október 28.

A TED videói mind népszerűbbek a magyar internetezők körében is. Egyre több előadáshoz érhető már el magyar nyelvű fölirat. A TEDEd kifejezetten oktatási, ismeretterjesztési célokra használható videókat tesz közzé. Ezek a – sokszor interaktív – előadások angol nyelven érhetőek el; de azoknak, akik tudnak angolul, nagyon hasznos és kellemes időtöltést biztosít. Most egy interaktív periódusos rendszert ajánlunk olvasóink figyelmébe.

A főoldalon csupán egy teljesen hagyományos periódusos rendszert találunk – a szokásos színezéssel:

Az elemek periódusos rendszere
Az elemek periódusos rendszere
(Forrás: ed.ted.com)

A fantasztikus az egészben az, hogy az elemekre rákattintva kinyílik egy-egy videó, amelyben az adott elemről találunk egy ismertetőt. A videóban megtudjuk a legfontosabb információkat az adott elemről, illetve kísérleteket láthatunk a fontosabb reakcióikkal kapcsolatban. Egy-egy ilyen előadás 5–7 percig tart, tehát igen rövid és tartalmas. A videó alatt pedig megjelenik egy link, amely az adott elemmel kapcsolatos teljes lecke anyagára mutat. Itt találhatunk a tananyaghoz készült teszteket, további szakirodalmat és érdekességeket.

A videók persze egyesével is megnézhetők a YouTube-on, de ebben az elrendezésben az összefüggések könnyebben átláthatóak. Az oldal tökéletesen alkalmas arra, hogy kémiát tanuljunk a segítségével. Ajánljuk tehát kémiát tanuló diákoknak, és mindazoknak, akik szeretik a kémiát!

Forrás

Periodic Videos

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!