0:05
Főoldal | Rénhírek

Itt a Videótanár!

Sikeresen indult a Videótanár.hu projekt, melyben az általános iskola 5-8. osztályos tananyagait lehet megnézni ingyenesen! Eddig több, mint 200 videó érkezett be a 12 fő tantárgyhoz, így több mint 2000000 Ft lett kifizetve a videót beküldőknek.

nyest.hu | 2014. február 5.

December 1-jén indult el az a kezdeményezés, amely arra hivatott, hogy a Nemzeti Alaptantervre épülve online formában ingyenesen elérhetővé tegye a felső tagozatos iskolások számára a tananyagokat. A videók már most is megtalálhatóak a Videótanár oldalon, de még mindig várják az újabb műveket. A lektorcsapat, melynek vezetője a tanárblog.hu, lelkesen és rendületlenül ellenőrzi a beküldött videókat, hogy megfeleljen a tantervi követelményeknek.

„Egyszerre három pályázattal indultunk, de közben még egy negyedik lehetőséget is adtunk a videót készítőknek” – mondta Csetényi Csaba, a Videótanár.hu alapítója. „A videókészítés az első: itt a tananyagokhoz elsőként beküldött videókért 15000 Ft, a második, harmadik, negyedik beküldött videókért 5000-5000 Ft-ot adunk. Időközben, kampányjelleggel pedig kiírtuk a Küldj be 3 videót és egy GoPro kamerát kapsz érte! pályázatot is.”

Itt a Videótanár!
Forrás: Wikimedia Commons / Unuplusunu / CC BY-SA 3.0

A videóbeküldés mellett másik két pályázat is elérhető az oldalon: az egyik a „Ki a legjobb tanár?” elnevezésű szimpátiaszavazás, melyben az egyes videókat kell értékelni. A harmadik pályázat pedig különleges vonzerővel bír, mivel 500000 Ft-ot adunk annak a diákcsapatnak, amely videót készít arról, hogyan látják az oktatást a mai fiatalok. Ezt a videót később a Videótanár.hu kampányvideójának használják majd. A honlap gazdái bíznak benne, hogy minél többen vállalkoznak arra, hogy bemutathassák filmjeiket.

Bővebb információ

A Videótanár oldala

A Videótanár blogja

A Videótanár hivatalos Facebook-oldala

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!