0:05
Főoldal | Rénhírek
3 tipp

Ilyen a tökéletes adatlap online randizáshoz

Több mint egy héttel a Valentin-nap után még mindig egyedül van? – Ideje regisztrálni egy társkereső oldalon. A profil és az adatlap tökéletessé tételéhez most elmondjuk a tippeket!

nyest.hu | 2015. február 22.

Rengetegen használják a különböző társkereső oldalakat, ugyanakkor nem mindenki egyformán sikeres ebben. A szerencsésebbek akár órákon vagy napokon belül nyélbe tudnak ütni egy igazi randit, mások viszont akár heteket, hónapokat is kénytelenek várni, mire fölbukkan egy-egy kósza érdeklődő. De min múlik, hogy valakire szívesebben kattintanak? Mitől lesz egy adatlap alapján vonzó valaki? Mire kell figyelnünk a profilunk összeállításánál? Elég egy jó fénykép vagy egy vicces üzenet? – Most az Evidence Based Medicine című szaklapban megjelent egy tanulmány, amely választ ad ezekre az égető kérdésekre. A kutatás alapján eláruljuk, mi az a három dolog, amire érdemes ügyelni.

 

1. A felhasználónév

Kutatások azt bizonyítják, hogy a társkereső oldalakon azok a felhasználónevek a nyerők, amelyek ábécé első felének betűivel kezdődnek. Valamiért ugyanis ezekhez az emberek inkább társítják a sikerességet, inkább képzelik azt, hogy az illetőnek magasabb a fizetése, illetve, hogy iskolázottabb, mint az ábécé második felébe tartozóakhoz. Ehhez járul hozzá az is, hogy a keresőmotorok szintén sokszor ábécérendbe rendezik a találatokat. Újabb előny az ábécé első betűivel kezdődő felhasználónevek gazdái számára: ők felül jelennek meg, míg a többiekhez akár több kattintás is kell, hogy elérjük őket.

Nem annyira meghökkentő kutatási eredmény, hogy az emberek szívesebben válaszolnak olyasvalakinek a megkeresésére, akinek pozitív kicsengésű a felhasználóneve. Előnyben tehát a Cuki-k, például az Egérké-vel szemben. Utóbbihoz ugyanis negatív érzelmek is társulhatnak. „A vicces, kreatív és pozitív tartalmú felhasználónevek a leginkább vonzóak az emberek számára” – összegzik az eredményeket a kutatók. A férfiak különösen kedvelik azokat a felhasználóneveket, amelyek a nők külsejére utalnak; a nők számára viszont inkább az intelligenciára utaló nevek a vonzóak.

Egérke
Egérke
(Forrás: Wikimedia Commons / GNU-FDL 1.2)

2. A profilkép

A nevek után természetesen a legnagyobb vonzerejük a profilképeknek van. A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a smink és a frizura helyett jobb a mosolyra koncentrálni. Ha valaki a profilképén a fejét kissé oldalra billentve mosolyog, annak valószínűleg nyert ügye van. A férfiak pedig jó, ha viselnek valami pirosat, mert az nagyon bejön a nőknek.

A mosoly fontos!
A mosoly fontos!
(Forrás: Wikimedia Commons / Jakub Hałun / GNU-FDL 1.2)

Lehet akár egy csoportkép is profilkép, de néhány dolgot azért ebben az esetben fontos szem előtt tartani. Vonzóvá tehet minket az, ha a csoportkép középpontjában állunk. Ebből mások vezető szerepünkre következtethetnek. Az is nagyon jó, ha a képen valakit éppen megérintünk. Az emberek ugyanis automatikusan magasabb társadalmi státuszt tulajdonítanak annak, aki megérint valakit, mint annak, akit megérintenek. A nők számára pedig az is vonzó, ha azt látják egy képen, hogy egy nő rámosolyog a férfira.

3. Üzenetek a profilon

Az adatlapon szereplő üzenetek körülbelül ugyanannyit nyomnak a latban, mint a felhasználónév vagy a profilkép. Az határozottan nem menő, ha az üzenet túl bonyolult. Csak hisszük, hogy ezzel intelligensebbnek tűnünk, valójában az ellenkező hatást váltjuk ki: tudálékosnak, álintelligensnek fognak minket tartani. „Az egyszerű nyelvezet, a nem túlbonyolított megfogalmazások valójában sokkal inkább utalnak az intelligenciára a felhasználók többsége szerint. Az egyszerű, frappáns megfogalmazások sokszor vonzóbbak, és egyszerűbb őket megjegyezni, ami megkönnyíti azt, hogy valakit megkedveljünk” – magyarázzák a kutatók.

Vicces vagyok és intelligens
Vicces vagyok és intelligens
(Forrás: tudasbazis.hu)

A humorérzék is fontos persze, de ennek inkább érdemes egyértelmű jelét adni, mintsem kijelenteni magunkról, hogy igen jó humorunk van. Ha valakinek összességében szellemes az adatlapja, az jóval hatásosabb, mintha leírná magáról, hogy „vicces gyerek vagyok”.

Összességében persze amellett, hogy igyekszünk fényezni magunkat és a pozitív tulajdonságainkat kidomborítani, érdemes az őszinteségre törekedni. Olyan hazugsággal minden esetre semmiképp ne próbálkozzunk be, amivel az első randi alkalmával sülünk fel.

Forrás

Finding love online: study reveals how to get that first date

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!