0:05
Főoldal | Rénhírek

Hogy hívják a gyerekes szelfit?

Szavazzon a legnyerőbb elnevezésre, vagy találjon ki új kifejezést a gyerekkel közösen készített szelfire!

nyest.hu | 2013. november 11.

Nemrégiben már írtunk arról, hogy mi a szelfi, és ennek kapcsán arról is megemlékeztünk, hogy a többszereplős szelfiket – úgy tűnik – magyarul együttfiknek hívjuk. Olvasóinknak akkor egy elég kiterjedt szelfiológiát mutattunk be, kezdve a hagyományos szelfiktől egészen a trükkös állatos szelfikig. Egy dologról azonban nem szóltunk: azokról a szelfikről, amelyeken – jellemzően a büszke anyák vagy apák – gyermekeikkel pózolnak.

Ilyen képet már biztos minden olvasónk látott. A szülő, ölében a gyerekkel magukra irányítja a kamerát, majd kattint, és már nyomja is fel a netre büszkesége legújabb bizonyítékát. Másik jellegzetes beállítás a szülő guggol a gyerek mellett így a kényelmetlenségtől némileg elváltozott vonásait is megörökíti, de a gyerek mindenképp nagyon cuki – amennyiben odafér egészben a képre.

Erről van szó
Erről van szó
(Forrás: blog.omy.sg)

Egyetlen probléma merül fel a gyerekes szelfikkel (vagy együtfikkel?) kapcsolatban: magyarul nincs még nevük. A szelfi és a meghonosodottnak tekinthető együttfi után most olvasóinkat kérjük, szavazzanak! Hogyan nevezzük tehát azokat a szelfiket, amelyeken kisgyerekkel pózolunk?

1.

Hogy hívják a szelfit, amin kisgyerekkel pózolunk?

:
gyerekfi
szülőfi
ifi
családfi
gyerekkelegyüttfi
Más:  

A legötletesebb elnevezések kitalálói között ingyenes 444-előfizetéseket sorsolunk ki.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
10 éve 2013. november 11. 15:21
1 El Vaquero

Nekem már kivanaseggfi ezeknek a -fis szavaknak a hájpolásától. Nagyon unalmas a buzzwordök ilyen szintű sulykolása. Úgy is mondhatnám, hogy nem lájkolom, azaz diszlájkolom.