0:05
Főoldal | Rénhírek

Futással emlékeznek Kölcseyre

Huszonkettedik alkalommal szerveznek a hétvégén Kölcsey-megemlékezést a Himnusz szerzőjének szülőfalujában, a romániai Szatmár megyei Sződemeteren (Sauca). Az augusztus 5-i rendezvényen az irodalmi műsor mellett második alkalommal tartanak Kölcsey-emlékfutást.

MTI | 2011. augusztus 1.

Az esemény főszervezője az idén is az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE), közreműködik a Szatmárnémeti Kölcsey Kör, Tasnád és Nagykároly városának polgármesteri hivatala, Sződemeter református gyülekezete, Sződemeter önkormányzata, valamint a tasnádi Ady–Kölcsey Kulturális Egyesület – írja a Krónika című kolozsvári napilap honlapján.

A pénteki rendezvényen az emlékezőbeszédeket követően fellép a tasnádi Teletinik diákszínjátszó-csoport és a Maestoso kórus, majd szavalatok hangzanak el, és a hagyományhoz híven megkoszorúzzák Kölcsey Ferenc szobrát a helyi református templom szomszédságában.

Az idei Kölcsey-emlékfutás főszervezője Pakulár István tasnádi és sződemeteri református lelkipásztor. A kezdeményezés célja kettős: egyrészt erősíteni kívánják a költő kultuszát a környékbeli fiatalok körében, másrészt pedig a sportot akarják népszerűsíteni.

Bár futásnak hirdették meg, a közel 10 kilométeres távot meg lehet tenni gyalog, illetve kerékpáron is, így bármely korosztály tagjai nekivághatnak. A szervezők gondoskodnak orvosi ellátásról, ha erre szükség lesz, továbbá biztosítanak innivalót is a túrázóknak.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!