0:05
Főoldal | Rénhírek

Európai Nyelvi Díj 2013

2013. június 24-ig lehet pályázni az Európai Nyelví Díjra valamely, a közelmúltban megvalósult nyelvoktatási programmal.

nyest.hu | 2013. április 29.

Az Európai Nyelvi Díj az Európai Bizottság által indított és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által is támogatott kezdeményezés. A díj olyan kitüntetés, amellyel a nyelvtanulás és tanítás területén született új kezdeményezéseket, új nyelvtanítási módszerek kidolgozását és terjesztését jutalmazzák. Az oktatás és képzés minden területén adományozható, korcsoporttól függetlenül. Célja, hogy innovatív helyi és országos projektek támogatásával elősegítse a nyelvtanítás színvonalának javítását Európa országaiban.

Az Európai Nyelvi Díjra pályázhat bármely, az európai nyelvek tanítása terén megvalósuló program, függetlenül attól, hogy annak oktatási, képző- vagy továbbképző-intézmény, helyi vagy regionális hivatal, vállalat vagy más, Magyarországon bejegyzett szervezet (illetve ezek önálló szervezeti egysége) ad otthont.

Az Európai Nyelvi Díj olyan programnak adományozható, amelynek kidolgozása a közelmúltban zárult le, és amelyet a mindennapok gyakorlatában már alkalmaznak – vagy a program gyakorlati alkalmazását még csak tervezik, de azt alaposan előkészítették. Olyan programok, amelyek már korábban befejeződtek, illetve hosszabb ideje futó, valamely intézmény alaptevékenységét képező folyamatok nem kaphatják meg az Európai Nyelvi Díjat.

A nyertes pályázatot benyújtó intézmények és megjelölt partnereik oklevelet kapnak, melyet az Európai Bizottság Többnyelvűségi Biztosa valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezető tisztségviselője lát el kézjegyével. A díjazottak között 500000 Ft-ot osztanak ki, továbbá használhatják az Európai Nyelvi Díj emblémáját céges dokumentumaikon, kiadványaikon.

A pályázatot 2013. június 24-ig lehet benyújtani. A részletes pályázati felhívás és a szükséges űrlapok megtalálhatók a Tempus Közalapítvány honlapján.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!